Data publicării:
Pește prăjit cu mujdei și mămăliguță. Rețeta preferată a românilor
Pește prăjit cu mujdei și mămăliguță. Rețeta preferată a românilor. Peștele prăjit cu mujdei și mămăliguță este o adevărată încântare, mai ales pentru iubitorii bucatelor tradițional românești. Iată cum se pregătește.
Pește prăjit cu mujdei și mămăliguță. Ingrediente
peşte proaspăt sau congelat
lapte opţional
lămâie şi condimente opţional
mălai
unt opţional
ulei
1 gălbenuş
apă minerală
ulei de măsline
Vezi și: Cum se curăță peștele. Metoda rapidă și ingenioasă, fără pic de mizerie bucătărie - VIDEO
Pește prăjit cu mujdei și mămăliguță. Cum se prepară
Pește prăjit cu mujdei și mămăliguță. Rețeta preferată a românilor. Peştele se curăţă de solzi, intestine, partea aceea neagră şi amăruie din interior, se scot urechile, se şterge cu un prosop de bucătărie, după care se lăsă pentru cel puţin 1/2 oră să se odihnească în lapte.
Pește prăjit cu mujdei și mămăliguță. Rețeta preferată a românilor. Se şterge apoi bine, se crestează de vreo trei ori pe fiecare parte, se unge cu o compoziţie făcută din zeamă de lămâie, ulei şi condimente după care se lasa ceva vreme în frigider, scrie simona-susu.blogspot.com.
Vezi și: Cum se prepară mujdeiul de usturoi. Rețeta clasică și delicioasă
Pește prăjit cu mujdei și mămăliguță. Rețeta preferată a românilor. Se dă prin făină sau mălai, se scutură şi se prăjeşte în uleiul puţin încins la foc mediu pentru aproximativ 5 minute pe fiecare parte, în funcţie de mărimea peştelui.
Pește prăjit cu mujdei și mămăliguță. Rețeta preferată a românilor. Pentru mămăligă se pune apă pe foc cu puţină sare şi ulei dacă doriţi. Mălaiul se pune în apa clocotindă şi se amestecă mereu iar spre sfârşit când închidem focul putem adăuga margarina sau unt, pentru un gust mai bun şi o textură mai fină. Se varsă fierbinte într-un vas mai înalt şi când s-a răcit se taie forme frumoase.
Vezi și: Cum se face mămăliga, rețeta tradițională. Secretul gospodinelor
Pește prăjit cu mujdei și mămăliguță. Rețeta preferată a românilor. Pentru mujdei dăm usturoiul prin aparat, foarte fin, şi-l mixăm bine cu ulei de măsline câte puţin, adăugăm vegeta sau sare şi spre sfârşit gălbenuşul. Frecăm în continuare şi adăugăm puţină apă minerală.
Vezi și: De ce să nu sărezi carnea înainte de-a o prăji. Sfatul primit de la mama
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News