Pește la cuptor cu legume: o rețetă simplă pentru un preparat sănătos
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Pește la cuptor cu legume, o rețetă simplă pentru un preparat sănătos. Sursa foto: freepik.com
Pește la cuptor cu legume, o rețetă simplă pentru un preparat sănătos. Sursa foto: freepik.com
Într-o singură tavă, poți coace peștele și cartofi, iar rezultatul va fi o mâncare echilibrată și completă.

În timpul gătitului, legumele se vor coace în zeama de la pește și vor fi foarte gustoase și parfumate. În plus, peștele își va păstra toate substanțe utile.

Ingredientele de care ai nevoie:

file de pește - 400 grame,

cartofi - 500 grame,

morcovi - 2 bucăți,

ceapa - 2 bucăți,

smântână - 1 lingură,

ouă - 1 bucată,

cașcaval tare - 150 grame,

sare și piper negru după gust,

ulei vegetal.

 

Rețeta, pas cu pas

 

Se spală fileul de pește, se usucă ușor cu un prosop de bucătărie și se taie bucăți. Cartofii și morcovii se curăță de coajă, se spală și se taie cercuri subțiri. Ceapa curățată se taie în jumătăți de rondele. Cașcavalul se dă prin răzătoare grosieră.

Bogată în fibre și proteine, ​​supa de ciuperci este recomandată de nutriționiști. O porție are 190 de calorii

Se pune smântâna într-un bol, se adaugă oul și jumătate din cașcavalul dat prin răzătoare. Condimentează cu sare și piper și amestecă. 

Unge o tavă de copt cu ulei vegetal. Întinde în straturi cartofii, morcovii, ceapa, bucățile de pește, sare și piper. Peste legume și pește se toarnă smântâna. Deasupra se pune restul de cașcaval ras.

Nu arunca apa în care ai fiert pastele. Este indispensabilă în bucătărie: șase moduri în care o poți folosi  

Coace peștele cu legume în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, timp de 30 de minute. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel