Data publicării:

Peste jumătate dintre fotbaliştii din România, vaccinaţi împotriva COVID-19. Raport FRF

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Sport
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Mai bine de jumătate dintre fotbaliştii din primele trei ligi din România sunt vaccinaţi împotriva COVID-19, anunţă FRF. 

"În acest moment, în primele trei eșaloane fotbalistice ale României, adică la cele 136 de formații, peste 50% dintre jucători sunt vaccinați cu schema completă. Procentul este superior ratei de vaccinare la nivel național, care se află sub 40%! În ceea ce privește staff-ul (tehnic, suport sau medical), procentul este de peste 80%. Mai mult decât atât, sunt cinci formații, două în Liga 2 și trei în Liga 3, ale căror delegații sunt vaccinate în proporție de 100%!

La nivelul instituției FRF, 95% dintre angajați sunt vaccinați, iar în cadrul staff-urilor tuturor echipelor naționale procentul este de 100%. În plus, la ultima acțiune a primei reprezentative, procentul jucătorilor vaccinați a fost de aproape 80%!

În ceea ce privește arbitrii, la Liga 1, 98,25% este procentul celor vaccinați, adică dintr-un total de 57 de persoane una singură nu este vaccinată. Aceasta se află însă în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi de la testarea pozitivă Covid-19. La Liga 2, din cei 87 de arbitri doar 5 nu sunt vaccinați, un procent de 94,25%, iar la Liga 3 procentul este de 82,07%, mai exact sunt 45 de arbitrii din cei 251 care încă nu s-au vaccinat.

Referitor la observatorii de arbitri, dintr-un total de 141 de persoane, în toate cele trei eșaloane, 34 încă nu s-au vaccinat împotriva virusului SARS-CoV-2, rezultând un procent de 75,9%", a anunțat FRF, conform Digisport.

Adrian Marinescu, avertisment pentru fotbaliştii care se îmbolnăvesc cu COVID-19 

Și în cazul sportivilor pot exista forme ușoare, medii sau cu complicații. Există riscul să apară trombi în timpul infecției, se poate întâmpla chiar dacă ei nu au simptome. Există acest risc. Testarea este foarte importantă atât în cazul lor.

Dacă jucătorii fac o formă severă, pot apărea complicații cu risc mare. În general sunt persoane sănătoase și ne așteptăm să facă o formă ușoară. Dar chiar și la o formă ușoară de COVID, este posibil ca în următoarele șase luni de zile să nu mai ai forma fizică de dinainte de COVID.

Pentru un sportiv de performanță este foarte greu să nu-și desfășoare activitatea normal timp de șase luni. Vaccinul ne ajută să avem o formă mult mai ușoară, lucru care se întâmplă și în alte țări din Europa, unde situația este cu totul alta

Cred că jucătorii vor înțelege că vaccinul este în interesul lor, dacă mesajele sunt clare. Nu este nevoie ca vaccinul să fie impus", a spus Adrian Marinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel