Pește ciudat, de 45 de kilograme, descoperit pe o plajă din Oregon / FOTO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Pește ciudat, de 45 de kilograme, descoperit pe o plajă din Oregon / Sursă foto: Captură Youtube Tiffany Boothe Seaside Aquarium  KGW News
Pește ciudat, de 45 de kilograme, descoperit pe o plajă din Oregon / Sursă foto: Captură Youtube Tiffany Boothe Seaside Aquarium KGW News
Un pește opah ciudat, cunoscut și sub numele de „pește lună”, extrem de rar, a ajuns pe o plajă din Oregon, SUA.

Un pește mare și colorat a ajuns la mal, în Oregon, SUA, săptămâna trecută, iar evenimentul este considerat de specialiști ca fiind unul extrem de rar.

Peștele opah de 45 de kilograme, cunoscut și sub numele de „pește lună”, a fost descoperit pe o plajă din partea de nord-vest a statului. Prezența acestui pește este un lucru extrem de rar în Oregon, a scris Seaside Aquarium într-o postare pe Facebook.

Keith Chandler, directorul general al Seaside Aquarium, a declarat pentru CNN că un opah în Oregon este „neobișnuit”, iar acest exemplar este ieșit din comun.

 „Sunt pești spectaculoși și în mod normal nu îi vedem pe mal”, a spus Chandler. „A fost un eveniment deosebit pentru localnici."

Potrivit Administrației Naționale a Oceanelor, se cunosc puține lucruri despre această specie, pentru că trăiește adânc, în ocean. Este un pește întâlnit de obicei în apele temperate și tropicale.

Opah este un pește cu aspect neobișnuit, cu corp rotund și plat, de culoare gri argintiu.

„Spre burta nuanțele argintii devin roșu trandafiriu, presărat cu pete albe”, spun specialiștii.

Datorită stării în care a fost găsit peștele, Chandler crede că se afla pe plajă de o oră atunci când a fost găsit. El nu mai era în viață, precizează Deschide.md.

Un imens „ochi de foc“ a apărut în Golful Mexic. Imagini virale

Un inel uriaș de flăcări a izbucnit vineri pe suprafața oceanului în Golful Mexic, iar imaginile au devenit virale pe măsură ce filmările aeriene uimitoare ale „ochiului de foc” au fost postate pe rețelele de socializare.

Incendiul a avut loc la vest de Peninsula Yucatan și a fost provocat de o scurgere dintr-o conductă subacvatică, potrivit companiei petroliere de stat mexicane Pemex. Au fost necesare mai mult de cinci ore pentru a opri complet incendiul, care a izbucnit în apropierea platformei petroliere Pemex în jurul orei 05:15, potrivit autorităților. Totodată, nu au fost raportate victime.

Filmările dramatice ale incidentului au devenit virale pe Twitter vineri, utilizatorii numindu-l „ochi de foc”, datorită formei sale circulare, potrivit NewYorkPost (vezi imaginile AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel