Peste 70 de concurenți din 19 țări și peste 3000 mii de oameni au participat la Transylvania Horse Show 2013
Data publicării:
Autor: DCNews Team, michirita
WhatsApp

Sighișoara, 27 mai 2013 - Peste 70 de concurenți din 19 țări au participat, în acest weekend, la Transylvania Horse Show, cel mai important concurs hipic internațional din România, care s-a desfășurat weekend-ul acesta în satul Prod, la 16 km de Sighişoara. Evenimentul s-a bucurat de prezența unor reprezentanți de marcă din partea Federaţiei Ecvestre Internaţionale, precum Catrin Norinder, directoarea de Discipline Olimpice din cadrul Federaţiei Ecvestre Internaţionale (FEI), care a fost prezentă în România în calitate de observator şi invitat de onoare.

“Sunt pentru prima oara în România şi sincer nu mă aşteptam să descopăr aici la Prod un loc al naturii atât de frumos. Pentru ediţia următoare, vom urmări să atragem şi mai multe ţări participante pentru că Mihnea Vargolici a făcut o treabă incredibilă, mobilizând atâţia oameni în organizarea acestui eveniment internaţional. Transylvania Horse Show este un eveniment bine organizat, care respectă standardele Federaţiei Ecveste Internaţionale, iar acestea sunt suficiente motive pentru a atrage călăreţii profesionişti din toată lumea.” a declarat Catrin Norinder, directoarea de Discipline Olimpice din cadrul Federaţiei Ecvestre Internaţionale (FEI).

Sandra Auffarth, campioana olimpică medaliată cu aur la echipe şi cu bronz la individual în cadrul Olimpiadei organizate la Londra în 2012, a fost şi ea prezentă în calitate de invitată de onoare la Transylvania Horse Show 2013. “Transylvania Horse Show este un eveniment minunat într-un peisaj ideal, set-up-ul perfect pentru o competiţie ecvestră. Cu siguranţă, voi recomanda evenimentul prietenilor mei călăreţi din toată lumea.“ a declarat Sandra Auffarth.

Cea de-a treia ediţie a Transylvania Horse Show a găzduit trei tipuri de competiţii: Campionatele Balcanice de Probă Completă (Balkan Eventing Championship), Concurs Complet Internaţional (CCI) şi Concursul Internaţional Universitar, “Cupa Naţiunilor pentru Studenţi” (“AIEC Student Riders Nation Cup - România 2013), organizat în colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC).

Bulgaria a câştigat Campionatele Balcanice de Probă Completă la Transylvania Horse Show 2013

Miroslav Iliev, reprezentul Bulgariei, a câştigat, cu calul Lazuren, medalia de aur la Campionatele Balcanice de Probă Completă în cadrul celei de-a treia ediţii a Transylvania Horse Show. Locul doi la Campionatele Balcanice 2013, la o diferenţă de 6,08 puncte, a fost ocupat tot de un reprezentant al Bulgariei - Ivan Dobrev, campionul de anul trecut la Balcaniada organizată în Turcia. Reprezentantul României – Victor Bubău, care a reprezentat România la Jocurile Olimpice în 2004 - a ocupat locul 3, cu calul Arcitic.

Loc       Călăreţ                  Cal                  Ţara         Total

 1         Miroslav Iliev           Lazuren            Bul            59,42

 2         Ivan Dobrev            Solaris              Bul            65,50

 3         Viorel Bubău           Arcitic               Rou          67,38

„Este pentru prima oară când Transylvania Horse Show organizează Campionatele Balcanice de Probă Completă, cel mai mare eveniment pentru profesionişti din Balcani şi al patrulea eveniment ca importanţă la scară internaţională, după Jocurile Olimpice, World Equestrian Games şi Campionatele Continentale. România a mai fost gazda Balcaniadei, în 2008, la Sancrai din judeţul Covasna.” a declarat Mihnea Vârgolici, organizatorul şi iniţiatorul evenimentului Transylvania Horse Show.

Campionatele Balcanice de Probă Completă sunt organizate anual, ediţia de anul trecut desfăşurându-se în Turcia, la Eskisehir. Probele din concurs au fost: dresaj, obstacole şi cross-country.

CCI 1

La disciplina Concurs Complet Internaţional (CCI 1*) Alexander Krasimirov (cu calul Gastrolior) din Bulgaria a fost în fruntea clasamentului fiind urmat de un alt bulgar, Zhelyazko Dimitrov (cu calul Adler) şi de franţuzoaica Lucie Bardin (cu calul Solar).

Loc    Călăreţ                             Cal               Ţara           Total

1        Alexander Krasimirov      Gastrolior     Bulgaria     56,75

2        Zhelyazko Dimitrov          Adler            Bulgaria     75,58

3        Lucie Bardin                     Solor           Franta         80,14

Concurs Complet Internaţional (CCI 1*), la această disciplină de Probă Completă concurenţii profesionişti au avut de înfruntat 3 probe: dresaj, obstacole şi cross-country. Concursul a fost organizat în colaborare cu Federaţia Ecvestră Română (FER) şi Federaţia Ecvestră Internaţională (FEI).

Cupa la Concursul Internaţional Universitar, “Cupa Naţiunilor pentru Studenţi” (“AIEC Student Riders Nation Cup - România 2013) a fost câştigată de studentul Esteban Benitez Valle din Spania. Medalia de argint a fost primită de Stepanie Grossman din Germania iar bronzul i-a revenit studentei Katja Frevert tot din Germania.

Concurs Internaţional Universitar este organizat în colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC), cea mai mare asociaţie de acest gen din lume. La această secţiune studenţi din toată lumea au concurat la 2 probe: dresaj şi sărituri obstacole. Transylvania Horse Show a primit premiul "Concursul anului" pentru ediţiile 2011 şi 2012 din partea AIEC (Association Internationale des Etudiants Cavaliers).

Despre Transylvania Horse Show: Transylvania Horse Show se desfăşoară în satul Prod, comuna Hoghilag (la doar 16 km de Sighişoara), recomandat de ghidul "Lonely Planet" ca unul dintre primele locuri din Europa unde să călăreşti în vacanţă si este organizat de Cross-Country Farm cu sprijinul Federaţiei Ecvestre Române si al Federaţiei Ecvestre Internaţionale. Preşedintele juriului din acest an, alcătuit din arbitri şi oficiali din Irlanda, Anglia, Austria, Polonia, Ungaria, Bulgaria şi România, a fost Gerd Kuest din Germania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel