Peste 600 de şoferi au rămas fără permis sâmbătă. 73 dintre ei au comis fapte "de o gravitate majoră"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Poliţia Română
Facebook Poliţia Română
Ministerul Afacerilor Interne anunţă că sâmbătă, poliţiştii au suspendat peste 600 de permise de conducere pentru nereguli comise în trafic. 

"Au fost scoşi din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalţi participanţi, 652 de conducători auto. Acestora le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii", precizează sursa citată.

Conform MAI, 73 dintre şoferi au rămas fără permisul de conducere după ce au comis fapte de o gravitate majoră, 62 dintre aceştia au condus sub influenţa alcoolului, în timp ce 11 dintre ei au condus sub influenţa drogurilor sau a substanţelor interzise. 371 de autovehicule au fost oprite pentru că nu prezentau siguranţă în trafic, fiindu-le retrase certificatele de înmatriculare. 

156 de infractori, prinşi în flagrant

Tot în cursul zilei de sâmbătă, poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 156 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 161 de fapte penale. Totodată, au fost depistate 23 de persoane urmărite naţional sau internaţional faţă de care s-au luat măsurile legale. S-au constatat şi nu mai puţin de 10.472 de fapte care au perturbat ordinea şi liniştea publică, situaţii în care au fost şi aplicate amenzi în valoare totală de peste 4 milioane de lei.

La frontiere a fost efectuat controlul documentelor pentru 141.679 de persoane, care au intrat în ţara noastră, dintre care 9.908 de cetăţeni ucraineni. Totodată, au tranzitat graniţa, pe sensul de intrare în ţară, 45.108 mijloace de transport.

Nu s-a permis intrarea în ţară a 28 de cetăţeni străini şi nu s-a permis ieşirea unui număr de 17 cetăţeni, din diferite motive legale. Poliţiştii de frontieră au reţinut în vederea confiscării bunuri în valoare totală de 618.347 lei şi au 61 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 34.745 lei.

În privinţa cetăţenilor ucraineni, de la începerea conflictului din Ucraina, 4.465 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Totodată, din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 162.289 permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 99 fiind acordate în ultimele 24 de ore. La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 30,3 %, mai precizează comunicatul MAI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel