Peste 450 de studenţi au început noul an universitar la Alexandria
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Peste 450 de studenţi au început, marţi, cursurile Facultăţii de Ştiinţe şi Inginerie din municipiul Alexandria, care funcţionează în cadrul Universităţii 'Valahia' Târgovişte. 

Potrivit decanului Ioana Panagoreţ, un număr de 455 de studenţi au început noul an universitar. Dintre aceştia, 164 sunt 'boboci'. Nu toţi studenţii sunt din Teleorman, în jur de 50 dintre cei care urmează cursurile facultăţii fiind din judeţele limitrofe şi chiar din Bucureşti. Pentru anul universitar 2019-2020 a fost aprobat un număr de 170 de locuri în anul I, 70 fiind finanţate de la buget. Taxa anuală de studii este de 3.200 de lei.

Facultatea din Alexandria are patru programe de studii de licenţă: Administraţie publică, Economia comerţului, turismului şi serviciilor, Agricultură şi Ingineria sistemelor multimedia. Campusul universitar dispune de două corpuri de clădire în care se desfăşoară activitatea didactică, o cantină-restaurant şi un cămin studenţesc cu o capacitate de 80 de locuri. La festivitatea de deschidere a anului universitar 2019-2020, desfăşurată marţi după-amiază la Alexandria, au participat rectorul Universităţii 'Valahia' din Târgovişte, Călin Oros, şeful Cancelariei premierului, Costin Mihalache, autorităţi judeţene şi locale. În calitate de invitaţi, au participat deputatul de Teleorman Violeta Răduţ şi secretarul de stat în cadrul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Tatiana Sandu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel