Peste 40 de angajaţi din structuri subordonate MAI au primit Emblema de onoare a ministerului
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Peste 40 de angajaţi din structuri subordonate MAI au primit, marţi, Emblema de onoare a ministerului, iar Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din Poliţia Română i-a fost acordată Placheta de onoare pentru prinderea bărbatului care în iunie a ucis un poliţist din judeţul Timiş, potrivit unui comunicat al MAI. 

În prezenţa ministrului demisionar al Afacerilor Interne, Carmen Dan, s-a sărbătorit pentru al doilea an consecutiv Ziua Ministerului Afacerilor Interne. În cadrul ceremonialului organizat la sediul instituţiei, ministrul Carmen Dan a acordat cele mai importante distincţii ale MAI celor care prin acţiunile lor au salvat vieţi omeneşti sau au prevenit producerea unor situaţii cu urmări grave şi foarte grave, precizează MAI.

"În acest an, peste 40 de agenţi de poliţie/ subofiţeri şi ofiţeri din cadrul Poliţiei Române, Poliţiei de Frontieră Române, Jandarmeriei Române, Inspectoratului General al Aviaţiei şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au primit Emblema de onoare a ministerului. De asemenea, Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din Poliţia Română i-a fost acordată Placheta de onoare pentru prinderea bărbatului care a ucis un poliţist din judeţul Timiş, în luna iunie. Totodată, ministrul Afacerilor Interne a apreciat eforturile depuse de personalul care a gestionat componenta de afaceri interne a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, pe care România a deţinut-o în perioada ianuarie-iunie 2019, şi care a organizat în ţara noastră 23 de reuniuni de lucru, formale şi informale la nivel tehnic şi strategic", se arată în comunicat.

Decretată prin Ordin al ministrului nr. 78/2018, Ziua Ministerului Afacerilor Interne s-a sărbătorit pentru prima dată în anul 2018, când 29 de angajaţi din structuri operative ale inspectoratelor generale ale MAI au primit emblema şi placheta de onoare a ministerului pentru participarea la misiuni de salvare de vieţi, aminteşte MAI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel