Peste 35.000 de morți în Turcia. Erdoğan spune că e nevoie de legi de construcție mai stricte
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că numărul morților în Turcia din cauza cutremurului de săptămâna trecută a crescut la 35.418.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că este nevoie de aplicarea unor reglementări mai stricte în domeniul construcțiilor în țară după cutremurul puternic ce a zguduit sudul Turciei săptămâna trecută, ucigând zeci de mii de oameni, conform Al Jazeera.

Erdogan a spus că „cladirile prăbușite au amintit guvernului de necesitatea unor reguli de construcție mai stricte” într-un discurs televizat, adăugând că guvernul său va continua lucrările până când ultima persoană va fi salvată din ruinele din zona afectată de cutremur.

De asemenea, potrivit președintelui turc, numărul morților din Turcia a ajuns la 35.418.

Pagubele cauzate de cutremurul din Turcia sunt estimate la peste 20 de miliarde de dolari

Daunele provocate de cutremure mortale din Turcia vor depăși probabil 20 de miliarde de dolari, potrivit companiei de modelare a riscurilor Verisk.

Doar o parte din daune – probabil mai mult de 1 miliard de dolari – este acoperită de asigurări, potrivit Verisk.

Cutremurele sunt relativ frecvente în Turcia și, în ciuda reglementărilor pentru a proteja împotriva cutremurelor, rezultatele au fost „mixte”, a spus Verisk.

Structurile care respectă codurile de construcție „au funcționat relativ bine, în timp ce multe altele au suferit daune semnificative și prăbușire în timpul cutremurelor”, se spune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel