Peste 33 de tone de deşeuri din plastic din Bulgaria au fost oprite în Vama Giurgiu / Foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Peste 33 de tone de deșeuri din plastic au fost oprite în Vama Giurgiu. Deșeurile erau încărcate din Bulgaria și aveau ca destinație societăți comerciale din Belgia și Germania. 

Poliţiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, în colaborare cu reprezentanţii Gărzii de Mediu Giurgiu, au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a două mijloace de transport, nereguli privind transferul a peste 33 de tone deșeuri din plastic, care erau destinate unor societăți comerciale din Belgia și Germania, anunță Poliția de Frontieră, joi. 

Potrivit informațiilor transmise printr-un comunicat, în cursul zilei de miercuri, diferite intervale de timp, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controale specifice asupra a două ansambluri rutiere, conduse de către doi  cetățeni bulgari, în vârstă de 25, respectiv 46 de ani. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din plastic.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor respective, s-a solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii Naționale de Mediu.

"În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că în cele două mijloace de transport se aflau 33.257 de kilograme deșeuri din plastic, încărcate din Bulgaria și care erau destinate unor societăți comerciale din Belgia și Germania.

Astfel, procedând la verificarea documentelor de transfer, autoritățile au constatat faptul că anumite rubrici din anexele prezentate nu erau completate, nefiind astfel respectate prevederile legale în vigoare.

În consecință, nu s-a permis accesul pe teritoriul României pentru cele două ansambluri rutiere, deșeurile fiind returnate societăților expeditoare.", mai arată comunicatul Poliției de Frontieră.

Tot ieri, 1.750.000 de timbre de acciză pentru țigarete, susceptibile a fi false, au fost descoperite la P.T.F. Calafat

"Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Calafat - Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au descoperit, ascunse în două ansambluri rutiere, cantitatea de 1.750.000 de timbre de acciză pentru țigarete, specifice Ucraina, susceptibile a fi false. Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către reprezentanții Biroului Vamal Calafat.

În ziua de 19.01.2022, în jurul orei 20.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de intrare în ţară, doi cetățeni turci, ambii în vârstă de 43 de ani, conducând fiecare câte un ansamblu rutier.

Șoferii transportau conform documentelor prezentate, fructe încărcate din Turcia și care erau destinate unor societăți comerciale din Polonia.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au descoperit în cabinele celor două mijloace de transport, mai multe cutii din carton care conţineau timbre de acciză pentru țigarete, specifice Ucrainei, susceptibile a fi false.

Totodată, cei doi șoferi turci nu au putut prezenta documente de proveniență pentru bunurile sus-menționate.

În acest context, polițiștii de frontieră sprijiniți de către reprezentanți ai Biroului Vamal Calafat, au procedat la inventarierea bunurilor în cauză, rezultând o cantitate de 1.750.000 timbre de acciză pentru țigarete.

Produsele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către reprezentanții Biroului Vamal Calafat, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări față de cei doi șoferi pentru săvârșirea infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.", arată un alt comunicat al Poliției de Frontieră. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel