Peste 300 de candidaţi din judeţul Teleorman înscrişi la examenul de titularizare. 21 de posturi scoase la concurs
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Peste 300 de candidaţi sunt aşteptaţi să susţină miercuri, începând cu ora 10,00, în cele două centre de examen organizate în judeţul Teleorman, proba scrisă din cadrul concursului de titularizare în învăţământul preuniversitar de stat.

În Teleorman sunt disponibile 21 de posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată, pentru care s-au înscris 317 candidaţi, potrivit datelor furnizate, marţi, de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Teleorman.

Cele mai multe posturi, şase, sunt pentru învăţători/profesori pentru învăţământ primar în limba română. Pentru catedra de educaţie fizică şi sport sunt patru posturi disponibile, iar pentru matematică, trei.

Cei mai mulţi candidaţi, 87, s-au înscris pentru Limba şi literatura română, pedagogia preşcolară şi metodica desfăşurării activităţilor instructiv-educative în grădiniţa de copii, deşi în judeţ nu există niciun post vacant pentru angajare pe perioadă nedeterminată, a precizat purtătorul de cuvânt al IŞJ Teleorman, Oana Stoicescu.

Pentru posturile de învăţător sunt înscrişi 57 de candidaţi, iar pentru cele de profesor de educaţie fizică şi sport sunt 22 de concurenţi, a adăugat purtătorul de cuvânt al IŞJ.

Pentru susţinerea probei scrise, candidaţii trebuie să fie prezenţi în sălile de examen cel târziu la ora 9,00. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de patru ore.

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afişate în data de 23 iulie, iar contestaţiile vor putea fi depuse la sediul inspectoratului şcolar, în zilele de 23 şi 24 iulie. Rezultatele finale ale examenului vor fi publicate pe 30 iulie.

Pentru titularizare, adică angajare pe perioadă nedeterminată, candidaţii trebuie să obţină cel puţin nota 7, iar pentru angajarea pe perioadă determinată, ca suplinitor, nota minimă este 5.

Repartizarea candidaţilor pe posturile vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţă publică, organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean, în data de 31 iulie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel