Peste 22.000 de persoane din toată lumea, anunţate din greşeală că au câştigat la Loteria Vizelor SUA
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
loteria vizelor
loteria vizelor

Peste 22.000 de oameni din toată lumea au fost anunţaţi în mod eronat că sunt eligibili pentru primirea vizei pentru SUA, în urma apariţiei unei defecţiuni de ordin informatic la celebrul programul al loteriei cu vize, a anunţat Departamentul de Stat american.

Potrivit oficialilor americani, rezultatele unei recente trageri trebuie anulate, ceea ce va genera cu siguranţă o profundă dezamăgire în rândul zecilor de mii de potenţiali imigranţi care fuseseră anunţaţi anul acesta că au obţinut şansa de a veni să trăiască legal în Statele Unite, relatează Associated Press şi Reuters.

SUA regretă problemele cauzate de această eroare şi că tragerea va fi repetată, rezultatele urmând să fie anunţate în jur de 15 iulie, a declarat un oficial american sub protecţia anonimatului, transmite Agerpres.

Din cauza unei erori de programare, 90% dintre câştigătorii tragerii, care a trebuit acum anulată, au fost selectaţi dintre cei care au aplicat pentru viză în primele două zile, în loc ca selecţia să se facă din întregul set de aplicaţii trimise în perioada de înregistrată prevăzută, care s-a încheiat la 3 noiembrie anul trecut.

Programul informatic a fost creat de guvernul SUA, iar acum problema a fost rezolvată, a menţionat oficialul citat, iar un al doilea responsabil a adăugat că nimeni nu va fi tras la răspundere pentru cele întâmplate

În cadrul programului Diversity Immigrant Visa, guvernul american oferă circa 50.000 de vize anual, care sunt adjudecate aleator unor aplicanţi din ţări cu rate scăzute de imigraţie în Statele Unite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel