Peste 2000 de accidente grave în România în primele şase luni din 2023. IGPR, date oficiale
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
 Foto: ISU Neamț
Foto: ISU Neamț
Inspectoratul General al Poliţiei Române a dat cifrele oficiale privind accidentele grave din România în primele şase luni ale anului. 

"În primele 6 luni ale anului 2023 au fost înregistrate 2047 de accidente grave, cu victime.

În ceea ce privește nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii de autovehicule, Poliția Română acționează constant pentru impunerea respectării tuturor normelor rutiere, printre care și limitele maxime de viteză. În situația în care există date și informații cu privire la faptul că pe un anumit sector de drum conducătorii de autovehicule încalcă frecvent regimul legal de viteză, Poliția Română organizează acțiuni care au ca scop combaterea acestui fenomen", transmite IGPR.

Aproape 1500 de permise reţinute în primele şase luni pentru conducere agresivă


"În primele 6 luni din 2023, au fost reținute 1491 de permise de conducere pentru adoptarea unui comportament agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice", mai transmite IGPR.

Peste 6000 de acţiuni împotriva şoferilor care calcă prea tare pedala de acceleraţie

"În conformitate cu art. 123 lit. „h” din Regulamentul din 04.10.2006 de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare: Conducătorul de vehicul este obligat să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afară localităţilor, la trecerile pentru pietoni nesemaforizate, semnalizate prin indicatoare şi marcaje, când drumul public are cel mult o bandă pe sens, iar pietonii aflaţi pe trotuar, în imediata apropiere a părţii carosabile, intenţionează să se angajeze în traversare”.

În primele 6 luni din 2023, Poliția Română a realizat 6231 de acțiuni privind încălcarea regimului legal de viteză către conducătorii de autovehicule. Cu ocazia activităților specifice desfășurate, în vederea impunerii respectării regimului legal de viteză, se verifică și respectarea prevederilor art. 123 lit. „h” de către conducătorii tuturor categoriilor de autovehicule", au concluzionat cei de la Poliţia Română.

CITEŞTE ŞI Un bărbat, depistat conducând cu 204 km/h pe autostrada A7

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel