Peste 20.000 de sindicalişti CNSLR-Frăţia, asteptaţi în stradă pe 22 septembrie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
miting piata victoriei
miting piata victoriei

Preşedintele CNSLR-Frăţia, Marius Petcu, a declarat luni că pe data de 22 septembrie va fi organizat un miting de protest pe străzile Capitalei, la care sunt aşteptaţi să participe peste 20.000 de sindicalişti.

Petcu a precizat că a fost propunerea unui protest comun a fost transmisă şi celorlalte confederaţii sindicale, dar până acum nu a primit semnale că acestea ar fi de acord. "Îi aştept pe colegii mei de la celelalte confederaţii. Până la urmă lupta noastră nu este pentru a satisface cerinţele membrilor CNSLR-Frăţia, sunt pentru toţi salariaţii din România, nu văd de ce data de 22 septembrie nu este potrivită şi pentru celelalte confederaţii sindicale", a spus Petcu.

"Am fost cu toţii neplăcut surprinşi să descoperim că în pregătirea acţiunilor de protest unul dintre colegii noştri, şi vorbesc de Bogdan Hossu, a încercat să submineze din interior mişcarea sindicală prin declaraţii care nu au niciun fel de legătură cu demersul nostru sindical", a spus Petcu, referindu-se la declaraţiile lui Hossu privind intenţia lui Sorin Ovidiu Vântu de a obţine patrimoniul sindical prin oferirea de "funcţii şi bani" liderilor sindicali.

Petcu a mai spus că prin mitingul din 22 septembrie încearcă să tragă un semnal serios de alarmă, că nu mai acceptă această politică de austeritate "pusă doar pe umerii salariaţilor şi a cetăţenilor simpli".

Sindicaliştii vor un salariu minim pe economie la nivel naţional de cel puţin 750 de lei, revenirea la salariile din 2009, stoparea disponibilizărilor, păstrarea actualei forme a Codului Muncii, blocarea iniţiativei privind anularea negocierii la nivel de ramură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel