Peste 2.500 de copii ucraineni sunt înscrişi în grădiniţele şi şcolile din România
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Potrivit inspectoratelor școlare, peste 2.500 de copii ucraineni sunt înscrişi în grădiniţele şi şcolile din România.

Potrivit datelor centralizate şi comunicate de inspectoratele şcolare judeţene Ministerului Educaţiei, vineri, erau depuse 2.627 de cereri pentru înscrierea ca audienţi a copiilor refugiaţi din Ucraina.

Dintre acestea, 994 vizau preşcolari şi 1.633 elevi. Ministerul Educaţiei a informat că 2.554 de copii au fost repartizaţi sau înscrişi deja ca audienţi în şcoli şi grădiniţe. Dintre aceştia, 950 sunt preşcolari şi 1.564 elevi.

Sute de copii urmau să fie adoptați în SUA, înainte de pornirea invaziei din Ucraina

Printre victimele războiului din Ucraina se numără şi sute de copii care urmau să fie adoptaţi de familii din SUA, dar care au fost amânate.

Potrivit Associated Press, la începutul războiului, în februarie, erau peste 300 de copii ucraineni găzduiţi anterior de familii americane care căutau să-i adopte în mod oficial.

Ryan Hanlon, directorul executiv al Consiliului naţional pentru adopţii, a declarat că cel puţin 200 de familii se aflau într-un anumit punct al procesului de adopţie, care durează între doi şi trei ani în condiţii ideale, procese care acum sunt lăsate în ceaţă.

Numai copiii orfani şi cei pentru care drepturile părinteşti au fost anulate pot fi adoptaţi, iar stabilirea identităţilor şi a statutului de familie este imposibilă pentru mulţi copii, în condiţiile în care instanţele ucrainene nu se reunesc şi din cauza altor probleme, a spus Hanlon.

El a spus că este greu pentru familiile care au găzduit deja copii ucraineni, dar ale căror vise de adopţie au fost acum amânate pe termen nedefinit.

În 2020 au avut loc peste 200 de adopţii din Ucraina în SUA şi aproape 300 în 2019, a precizat AP, citând statistici ale Departamentului de Stat al SUA, noteaza Mediafax.

Cei mai bogați copii din Rusia - Top Forbes 2022. Cine sunt moștenitorii oligarhilor ruși și ce averi vor avea

Forbes estimează că, la 29 aprilie 2022, existau 113 miliardari în Rusia, cu o avere combinată de 522 de miliarde de dolari. Dacă această sumă este împărțită în mod egal la numărul total al copiilor lor (340), toți vor fi miliardari, cu un rezultat mediu de 1,5 miliarde de dolari.

Forbes a întocmit un nou clasament al celor mai bogați moștenitori ai miliardarilor ruși. Lista include 20 de familii, în total sunt 52 de copii, iar averea totală a părinților lor este de 268 de miliarde de dolari. Fiecărui moștenitor îi revin sume de cel puțin 2,6 miliarde de dolari.

Acest top 20 al Forbes a fost completat în 2022 cu doi copii ai fondatorului serviciului Fintech Revolut, Nikolai Storonsky (locul 13 în clasament, 3,55 miliarde de dolari pentru fiecare copil) și trei fii ai lui Dmitry Bukhman, co- proprietarul companiei de jocuri Playrix (locul 18, 2,7 miliarde de dolari fiecare).

Copiii lui Storonsky și Bukhman i-au înlocuit pe moștenitorii principalului acționar al Băncii Rossiya, Yuri Kovalchuk, și pe cei ai vicepreședintelui Lukoil, Leonid Fedun (în acest an, la întocmirea ratingului, publicația a luat în considerare nu numai cei doi copii adulți ai lui Fedun, dar și patru dintre minorii săi de la soția sa de drept, iar cota fiecăruia dintre cei șase a scăzut la 1,3 miliarde de dolari).

Yusuf Alekperov, singurul fiu al celui mai mare acționar al Lukoil, Vagit Alekperov, este de mai mulți ani la rând cel mai bogat moștenitor rus (21,4 miliarde de dolari).

Pe locul doi se află fiica și fiul fondatorului EuroChem și SUEK, Andrey Melnichenko ( cu 11,35 miliarde dolari fiecare), pe locul trei sunt moștenitorii coproprietarului Sibur și Novatek Leonid Mikhelson ( cu 11,35 miliarde dolari fiecare).

Pe locul patru se află fiii lui Vladimir Lisin, oligarhul rus care se poziționează pe locul 2 în topul Forbes privind cei mai bogați oameni din Rusia. Moștenitorii acestuia sunt: Dmitry Lisin, Yuri Lisin și Anastasia Lisina. Fiecare copil ar urma să moștenească câte 8,3 miliarde de dolari.

Pe locul 5 sunt moștenitorii lui Pavel Durov. Acesta are doi copii: Alina și Mihail Durov. Fiecare ar urma să moștenească câte 7,55 miliarde de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel