Peste 100 de turiști, evacuați din Noua Caledonie
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: captura video YouTube @ The Guardian
FOTO: captura video YouTube @ The Guardian
Peste 100 de turiști au fost evacuați din Noua Caledonie, cu zboruri închiriate de Australia și Noua Zeelandă.

Peste o sută de turiști au fost evacuați din Noua Caledonie, arhipelagul francez din Pacific, care se află de o săptămână într-o criză politică și de securitate, a anunțat reprezentantul Franței la fața locului, notează AFP, citat de Agerpres.

De altfel, Australia și Noua Zeelandă au început de marți să efectueze primele zboruri de evacuare a cetățenilor lor care s-au văzut blocați pe insulă, în timpul revoltelor violente de săptămâna trecută, soldate cu moartea a șase persoane, printre care și doi jandarmi.

”Peste o sută de turiști s-au întors deja în teritoriile lor datorită zborurilor închiriate de autoritățile lor”, a declarat miercuri Înaltul Comisar al Republicii, Louis Le Franc, într-un comunicat.

”Aceste operațiuni vor continua până la redeschiderea aeroportului internațional La Tontouta”, închis cel puțin până sâmbătă, a scris el în comunicatul menționat.

Noaptea trecută, mai calmă decât anterioara

Pe de altă parte, noaptea de marți spre miercuri ”a fost mai calmă decât cea anterioară, în ciuda a două incendii în zona Nouméa”, a scris Înaltul Comisar.

Reamintim că președintele Franței, Emmanuel Macron, este așteptat joi în Noua Caledonie, unde intenționează să instaleze o ”misiune” ale cărei contururi sunt încă neclare, potrivit AFP.

Citește și: Macron merge în Noua Caledonie pentru a stabili o misiune. ”Prioritatea este restabilirea ordinii”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel