Peste 100 de pisici moarte au fost găsite într-un congelator. Explicația halucinantă a proprietarului
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Un pensionar și-a congelat pisicile moarte. Iată ce explicație a avut pentru oamenii legii!

A fost alertată Poliția în orașul La Roquette-sur-Siagne, situat în apropiere de Cannes, după ce un grup de protecție a animalelor a sesizat "mirosuri puternice și mieunat continuu" provenind dintr-o locuință din zonă, scrie Daily Mail.

La fața locului, ofițerii au găsit un congelator plin cu zeci de cadavre de animale aglomerate în interior. Proprietarul locuinței, un bărbat în vârstă de 66 de ani, le-a declarat autorităților că "iubea foarte mult pisicile și dorea să le ofere viață veșnică", considerând că nu a comis nimic greșit atunci când a hotărât să congeleze animalele.

Potrivit agenților de la AEPA, grupul francez de protecție a animalelor, în gospodăria bărbatului au fost descoperite și alte 38 de pisici, printre care se numără 12 motani și o femelă gestantă. Unele dintre aceste animale erau într-o stare gravă, altele erau rănite sau subnutrite, trăind în condiții necorespunzătoare de mai mulți ani. Salvatorii spun că nici măcar apă nu avea, drept pentru toate pisicile erau deshidratate sever.

Pensionarul a fost arestat marți și a fost interogat peste noapte, urmând să fie trimis în judecată. Autoritățile au declarat că se află într-o stare psihică fragilă și va fi supus unei evaluări suplimentare.

AEPA a demarat investigația asupra proprietății încă din luna decembrie, adunând informații până când a considerat că are suficiente dovezi pentru a notifica poliția și a obține un mandat de percheziție. Grupul era deja conștient de plângerile anterioare privind cruzimea față de animale în acea locație, care datează din 2021 și 2019, atunci când au fost salvate 58 de pisici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel