Peste 100 de migranți au fost prinși în Vama Nădlac II. Erau ascunși în autovehicule
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Agerpres
Foto cu rol ilustrativ: Agerpres
Au fost prinși peste 100 de migranți în Vama Nădlac II.

Peste 100 de migranţi din mai multe ţări au fost prinşi de poliţiştii de frontieră de la Nădlac II când încercau să iasă din ţară ascunşi în trei TIR-uri şi o autoutilitară, şoferii fiind cercetaţi penal pentru trafic de migranţi, informează Poliţia de Frontieră Arad.

Şoferii verificaţi la ieşirea din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II sunt din Turcia şi Bulgaria şi transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, role de metal, piese auto, plastic şi carton pentru societăţi comerciale din Germania şi Cehia.

Cetățeni din diverse state asiatice

”În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele destinate transportului de marfă, printre bunurile transportate, 104 cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din diverse state asiatice (Siria, Nepal, Irak, Bangladesh, Etiopia, Sri Lanka, Iran, India şi Afganistan), ce intenţionau să treacă în mod fraudulos frontiera de stat cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei”, au transmis, vineri, reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad.

Cei patru şoferi sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, iar călătorii clandestini, pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel