Data publicării:

Peste 10 tone de petarde confiscate în Ilfov și Cluj

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO cu rol ilustrativ: Agerpres
FOTO cu rol ilustrativ: Agerpres
Tone de petarde descoperite și confiscare de polițiștii de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Ilfov și Cluj.

Peste cinci tone de articole pirotehnice au fost descoperite și indisponibilizate, în perioada 22-27 decembrie, de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Ilfov au descoperit şi indisponibilizat, ca urmare a unor verificări şi percheziţii în trei dosare penale, petarde şi artificii deţinute fără drept în vederea comercializării direct către persoane fizice, cât şi online ori prin servicii de curierat, scrie Agerpres.

Astfel, informează IPJ Ilfov, la data de 22 decembrie, poliţiştii de la arme, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, au efectuat percheziţii în localităţile Vidra, Afumaţi şi Bucureşti, la domiciliile mai multor persoane, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept” şi ”comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni”.

În urma percheziţiei efectuate la adresa unui bărbat de 53 de ani, poliţiştii au descoperit şi indisponibilizat cantitatea de 700 kg de articole pirotehnice, din categoria P1, F2 şi F3, ce ar fi fost deţinute fără drept, în vederea comercializării către persoane fizice, precum şi un pistol neletal supus autorizării.

Sursa citată arată că, în aceeaşi zi, poliţiştii de la arme, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au pus în aplicare un mandat de reţinere, predare şi percheziţionare a trimiterilor poştale la o societate comercială având obiect de activitate transportul coletelor - curierat, context în care au descoperit şi indisponibilizat, din 92 de colete, cantitatea totală de 1.850 kg de articole pirotehnice din categoriile P1, F2 şi F3.

La data de 23 decembrie, poliţiştii din procurorii din Buftea au efectuat două percheziţii în localitatea Moara Vlăsiei, la adresele a doi bărbaţi de 42 şi 35 de ani, unde au descoperit şi indisponibilizat în total 1.175 de kg de articole pirotehnice din categoriile P1, F2 şi F3. Cei doi voiau să le vândă online.

Miercuri, 27 decembrie, poliţiştii au deschis două dosare penale după ce au efectuat verificări la sediul unei persoane juridice din localitatea Periş, precum şi la o adresă din localitatea Moara Vlăsiei, unde au descoperit şi indisponibilizat, în total, cantitatea de 1.345 kg de articole pirotehnice din categoriile P1, F2, F3 şi F4, pe care urmau să le comercializeze fără drept.

Cinci percheziții în Cluj

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Cluj au pus în aplicare cinci percheziții domiciliare, într-o cauză penală privind infracțiunea de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

În fapt, din cercetările polițiștilor a reieșit că în perioada noiembrie-decembrie 2023, un bărbat de 29 de ani, din județul Suceava, ar fi deținut și comercializat, fără drept, articole pirotehnice din categoriile F2, F3 și F4, prin intermediul unui site web. 

În urma perchezițiilor desfășurate în Cluj-Napoca, polițiștii au descoperit și indisponibilizat aproximativ 8.000 de kilograme de articole pirotehnice, din categoriile F2, F3, F4 și P1.

De asemenea, au fost ridicați peste 1.731.000 de lei, din care despre aproximativ 526.000 de lei existând indicii că ar reprezenta rambursuri de la firme de curierat, și 30.050 de euro, scrie presa locală.

Citește și: Mii de articole pirotehnice comandate online, descoperite la doi tineri din Bistrița-Năsăud. Au fost deschise dosare penale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel