Peste 10 milioane de ucraineni, fără curent electric (Zelenski)
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Peste 10 milioane de ucraineni, fără curent electric (Zelenski)  - Foto Pexels
Peste 10 milioane de ucraineni, fără curent electric (Zelenski) - Foto Pexels
Peste 10 milioane de ucraineni nu au curent electric, a anunţat joi seara preşedintele Volodimir Zelenski, relatează AFP.

'În prezent, peste zece milioane de ucraineni sunt fără electricitate', în special în regiunea Kiev, a declarat preşedintele ucrainean în discursul său televizat zilnic. Mai multe oraşe ucrainene, între care capitala Kiev, au fost joi ţinta atacurilor ruseşti, care coincid cu prima ninsoare într-o ţară afectată de întreruperi de curent electric şi unde temperaturile ar putea scădea până la -10°C.

Operatorul naţional de energie electrică Ukrenergo a anunţat prelungirea întreruperilor de curent din cauza 'agravării situaţiei'

Reluarea acestor bombardamente care vizează din octombrie infrastructurile energetice ale Ucrainei privează în mod constant milioane de ucraineni de curent electric şi, de asemenea, de apă. Operatorul naţional de energie electrică Ukrenergo a anunţat prelungirea întreruperilor de curent din cauza 'agravării situaţiei'.

'Din cauza unei răciri puternice, consumul de energie electrică a crescut în regiunile Ucrainei', ceea ce 'a complicat şi mai mult situaţia deja dificilă în sistemul electric', ducând la 'restricţii mai largi' ale consumului de energie electrică în toată ţara, a menţionat Ukrenergo.

Vezi și - Zelenski recunoaște că a primit „semnale“ că Putin ar fi vrut să negocieze

Președintele Volodimir Zelenski a declarat țările occidentale au dat „semnale” că președintele rus Vladimir Putin a căutat să negocieze direct cu Ucraina.

„Am primit semnale că Putin dorește negocieri directe”, a declarat Zelenski reporterilor la Kiev. În loc de negocieri tipice care au loc în spatele ușilor închise, Zelenski a spus că a propus discuții publice cu Kremlinul, deoarece „Rusia duce un război public”.

Ucraina și Rusia au purtat discuții de pace în faza incipientă a războiului pe scară largă, dar nu s-a obținut niciun rezultat. Ucraina a declarat că negocierile cu Rusia sunt imposibile până la o retragere militară completă. Președintele Volodimir Zelenski a spus că ar fi deschis la idee doar dacă Putin nu va mai fi la putere, conform Kyiv Independent.

Vezi și -  Amploarea cazurilor de tortură la Herson este 'oribilă' (Kiev)

Amploarea cazurilor de tortură la Herson în timpul ocupaţiei ruse a acestui oraş din sudul Ucrainei este 'oribilă', a declarat joi un înalt oficial ucrainean pentru drepturile omului, Dmytro Lubinets, relatează AFP. 'Nu am văzut cazuri de tortură de o asemenea amploare', 'după ce am vizitat toate camerele de tortură din diferite regiuni ale Ucrainei', a declarat Dmytro Lubinets. 'Amploarea fenomenului este oribilă', a subliniat el.

'Zezi de persoane' au fost 'electrocutate, bătute cu ţevi metalice. Le-au fost rupte oasele' şi 'ruşii au filmat totul', a spus oficialul ucrainean. 'Sunt sigur că în fiecare localitate importantă se va descoperi o cameră de tortură. Pentru că este un sistem pus în aplicare de Rusia', a declarat el. Autorităţile ucrainene au anunţat că au descoperit mai multe camere de tortură în zone eliberate din regiunea Herson.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel