Peste 10.000 de monede vechi, descoperite întâmplător pe fundul unui iaz din centrul Chinei
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 13 ian, 18:51
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Peste 10.000 de monede vechi au fost descoperite întâmplător în centrul Chinei.

Peste 10.000 de monede vechi au fost descoperite în provincia Hunan din centrul Chinei, au anunţat autorităţile locale, relatează Agerpres. Majoritatea dintre ele datează din timpul dinastiei Song de Nord (960-1127) și cântăresc peste 100 de kilograme, informează Xinhua.

Monedele au fost dezgropate la data de 7 ianuarie într-o pivniţă aflată sub un iaz din satul Hualin, lângă oraşul Ningxiang. Descoperirea a fost realizată în timp ce sătenii excavau nămolul de pe fundul iazului, a declarat Sun Bingli, din cadrul departamentului local pentru conservarea relicvelor culturale.

Experţii au constatat că majoritatea monedelor au fost bătute în timpul dinastiei Song de Nord, după inscripţiile care indică data la care au fost produse. Cele mai vechi dintre monedele găsite datează din timpul Dinastiei Tang (618-907). Potrivit cercetărilor preliminare efectuate de experţi, monedele au fost îngropate în pivniţă la începutul dinastiei Song de Sud (1127-1279) şi oferă informaţii valoroase pentru studierea istoriei locale. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro