Data publicării:

Peste 10.000 de curieri pe bicicletă au pedalat în ultimul an în România, iar numărul lor este în creştere

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Peste 10.000 de curieri pe bicicletă au pedalat la nivel naţional, în ultimul an, iar numărul lor este în creştere, estimează compania de curierat Glovo, care demarează în această toamnă un program educaţional pentru ciclişti şi curieri.

Potrivit unui comunicat al companiei, programul are are ca scop crearea unui trafic mai sigur şi doreşte să-i facă pe ciclişti să conştientizeze importanţa respectării regulilor de circulaţie şi a propriei siguranţe în trafic.

Aceasta, într-un context îngrijorător, datele furnizate de curând de Eurostat poziţionând România ca fiind cea mai periculoasă ţară din UE pentru biciclişti şi pietoni.

"Trăim un boom al mijloacelor de transport alternative, într-un Bucureşti din ce în ce mai aglomerat. Estimăm că doar în ultimul an, în toată ţara, au pedalat aproximativ 10.000 de curieri pe bicicletă de la toate companiile de livrare. Numărul lor va tot creşte, iar această creştere ne responsabilizează şi de aceea am demarat acest proiect. Curierii noştri trebuie să livreze cât mai rapid comenzile, dar ne dorim să o facă în siguranţă, respectând regulile de circulaţie şi pe ceilalţi participanţi la trafic, iar la rândul lor să fie respectaţi de ceilalţi participanţi", a afirmat Marius Funie, marketing manager Glovo România.

Începând cu luna septembrie, Glovo va demara o serie de acţiuni educaţionale pentru ciclişti şi curieri, incluzând video-uri educaţionale disponibile în momentul angajării despre siguranţa în trafic, workshop-uri lunare pentru noii curieri, evenimente sezoniere în care vor fi implicaţi specialişti şi ONG-uri din domeniul siguranţei în trafic, parteneriate cu shop-uri de revizie a bicicletelor pentru accesibilizarea acestor servicii pentru toţi curierii.

"Ne dorim să contribuim la scăderea accidentelor şi neînţelegerilor din trafic prin educarea propriilor curieri, care, în timp, să devină exemple de urmat pentru ceilalţi participanţi la trafic", a adăugat Marius Funie.

Glovo este o aplicaţie care permite comenzi şi livrări de orice produs, lansată în România în luna mai 2018. La nivel global, aplicaţia are peste 2,5 milioane de utilizatori şi 10.0000 de parteneri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel