Pesta porcină. Virus confirmat în Teleorman
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Porci
Porci
Virusul pestei porcine africane a fost confirmat în judeţul Teleorman la probele prelevate dintr-un cadavru de porc găsit într-o zonă situată în extravilan, respectiv în pădurea Slobozia Mândra, a anunţat, marţi seara, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). 

"Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti (I.D.S.A.) - Laboratorul Naţional de Referinţă pentru Pestă Porcină Africană (PPA) a confirmat prezenta virusului acestei boli în probele prelevate din resturi de cadavru de porc (os lung) găsite într-o zonă situată în extravilan (pădurea Slobozia Mândra). Ancheta epidemiologică este în desfăşurare" , se arată într-un comunicat remis Agerpres. Centrul Local de Combatere a Bolilor Teleorman s-a reunit pentru adoptarea planului de măsuri privind controlul, combaterea şi eradicarea PPA, precum si pentru adoptarea zonelor de restricţii. 

Numărul focarelor de pestă porcină africană active pe teritoriul României se apropia de 1000, la data de 10 octombrie, acestea fiind active în 246 de localităţi din 13 judeţe, conform datelor anunţate de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel