Pestă porcină. Daea:Comisarul Andriukaitis a spus că s-a acționat corect
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Petre Daea a declarat că la un comisar important al UE a spus că România a procedat corect în cazul pestei porcine.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat vineri, în localitatea Salcia din judeţul Mehedinţi, că Vytenis Andriukaitis, comisarul european pentru sănătate şi siguranţă alimentară, a spus că România a acţionat "corect, la timp, responsabil şi eficient" în privinţa combaterii virusului pestei porcine.

Am putut da garanţia şi UE

"În condiţiile acestea deosebit de grele pe care le-am avut în ţară, noi, la nivelul guvernului (...), în cadrul Comitetului naţional al situaţiilor speciale de urgenţă, am stabilit măsurile respective, am introdus în dispozitiv toate instituţiile abilitate, am intrat în fiecare focar cu măsurile tehnice pe baza planului de urgenţă (...) şi iată că am putut da garanţia şi UE, Comisiei Europene, pentru că toată lumea îşi pune semne de întrebare, cum am acţionat. Iar comisarul Vytenis Andriukaitis a răspuns că România a acţionat corect, la timp, responsabil şi eficient", a afirmat Petre Daea.

Ministrul a fost prezent vineri în comuna Salcia din judeţul Mehedinţi, unde a fost repornită amenajarea de irigaţii, după 15 ani în care nu a funcţionat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel