Peskov susține că NATO este deja în confruntare directă cu Rusia
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Kremlin.ru
Foto: Kremlin.ru
Peskov a spus că NATO este deja în confruntare directă cu Federația Rusă.

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, l-a acuzat pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, că ar "cocheta" cu retorica militară și că ar "crește gradul de escaladare al conflictului cu apeluri pentru a permite Kievului să lanseze lovituri cu arme occidentale pe teritoriul Federației Ruse". În plus, el a afirmat că NATO "se află deja în confruntare directă cu Federația Rusă", scrie Interfax.

„NATO crește gradul de escaladare, NATO cochetează cu retorica militară, căzând în extaz militar”, a spus Peskov într-un interviu acordat pentru Izvestia, comentând o declarație făcută de Jens Stoltenberg.

„Armata noastră știe și ce să facă, continuă o operațiune militară specială pentru a opri toate amenințările”, a mai spus acesta.

În plus, comentând cuvintele jurnalistului care îl intervieva, care a afirmat că NATO se apropie deja de confruntarea directă cu Rusia, Peskov a spus: „Nu se apropie, sunt deja în ea”.

Ce a spus Jens Stoltenberg

Peskov a comentat astfel declarațiile șefului NATO, Jens Stoltenberg, care a afirmat luni că ţările occidentale trebuie să permită Ucrainei să folosească armele pe care i le oferă pentru că doar așa Kievul poate ataca teritoriul rus și se poate apăra, menționând că în caz contrar ţara invadată „are mâinile legate”.

„A sosit momentul să luăm în considerare ridicarea unora dintre restricţiile existente. Vedem că în zona Harkov linia frontului şi graniţa sunt aproape în acelaşi loc, ia Ucraina nu poate ataca ţinte militare pe teritoriul Rusiei. Asta înseamnă că mâinile ucrainenilor sunt legate. Sunt atacaţi de pe teritoriul Rusiei şi nu pot răspunde, deoarece există restricţii cu privire la modul în care pot folosi armele”, a declarat Stoltenberg în discursul său la Adunarea Parlamentară a Alianţei, reunită la Sofia. 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel