Peskov neagă că autoritățile ruse ar încerca să îl omoare pe Zelensky
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Peskov neagă că autoritățile ruse ar încerca să îl omoare pe Zelensky
Peskov neagă că autoritățile ruse ar încerca să îl omoare pe Zelensky
Dmitri Peskov neagă că autoritățile ruse ar vrea să-l omoare pe Volodimir Zelensky.

Kremlinul nu ar fi încercat să îl omoare pe Volodimir Zelenky, susține Dmitri Peskov. Într-un interviu acordat jurnaliștilor francezi, ofiţerul de presă al preşedintelui rus a spus că informaţiile despre atentatele la viaţa președintelui Ucrainei nu sunt adevărate, tragedia de la Bucha este o ”falsificare organizată”, iar retragerea trupelor ruse din regiunea Kiev este un ”gest de bunăvoință”, scrie focus.ua.

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a negat dorința Kremlinului de a-l ucide pe președintele Volodimir Zelensky. Acest lucru este raportat de agenția RIA Novosti.

"Nu. Nu este adevărat", a spus Peskov, răspunzând la o întrebare a jurnaliştilor de la postul francez de televiziune La Chaîne Info.

Rusia se laudă cu gesturi de ”bunăvoință”

În cadrul aceluiași interviu, Peskov a spus că trupele ruse au fost retrase din regiunea Kiev ca un „gest de bunăvoință” pentru a crea condiții favorabile negocierilor, în cadrul cărora s-ar putea lua decizii serioase.

În ceea ce privește masacrul de la Bucha și alte orașe din regiunea Kiev, Peskov continuă să insiste că armata rusă nu a fost implicată în uciderile de civili din suburbiile Kievului și că fotografiile ucrainenilor morți difuzate în întreaga lume sunt „rezultatul unei falsificări organizate”.

Zelensky a supraviețuit la 10 tentative de asasinat

Reamintim că Biroul Președintelui Ucrainei a raportat că, de la începutul războiului, au existat aproximativ 10 tentative de asasinat împotriva lui Volodimir Zelensky. Soția sa, Elena Zelenskaya, a mai relatat că familia lor este persecutată și că se încearcă să se facă presiuni asupra președintelui Ucrainei, așa că trăiesc înconjurați de pază.

VEZI ȘI: Președintele Ucrainei a supraviețuit la 10 tentative de asasinare. Mihail Podolyak: Ținta principală a lui Putin a fost Zelensky - VIDEO

Una dintre tentative a fost condusă de mercenarii din grupul Wagner, susținut de Kremlin, cunoscut pentru operațiunile din Orientul Mijlociu, dar și din Mali. Grupul Wagner a suferit pierderi majore în timpul atacului asupra clădirii unde se afla Zelensky.

Mai mult, liderii grupării Wagner au fost ”alarmați” de acuratețea informațiilor pe care armata ucraineană le avea despre operațiune, care a fost anticipată și dejucată astfel încât aproape toți militarii din comando-ul Wagner au fost uciși. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel