Peskov își freacă mâinile de bucurie, după tensiunile apărute între Ucraina și Polonia. Ce a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Guvernul rus, prin vocea prutătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, prezice că tensiunile vor crește probabil între Ucraina și Polonia.

„După cum putem vedea, există anumite tensiuni între Varșovia și Kiev. Preconizăm că aceste tensiuni vor crește“, a spus Peskov în timpul unei conferințe de presă, atunci când a fost rugat să comenteze asupra intenției Poloniei de a înceta trimiterea de arme în Ucraina, conform CNN.

„Înțelegem că tensiunile dintre Kiev și alte capitale europene vor crește în timp. Este inevitabil. Între timp, continuăm operațiunea noastră militară specială pentru a îndeplini sarcinile pe care ni le-am propus“, a spus Peskov.

Când i s-a cerut să comenteze observațiile guvernului polonez că țara se va concentra pe înarmarea propriilor forțe și dacă acest lucru provoacă îngrijorare în Rusia și Belarus, Peskov a spus că munca pentru a asigura Belarus și securitatea Rusiei este „în curs de desfășurare”.

„În ceea ce privește armele, vecinătatea cu Polonia nu este cea mai confortabilă pentru tovarășii noștri din Belarus. Țara este destul de agresivă. Nu se abține de la activități subversive și amestecuri în treburile interne“, a spus Peskov.

„Dar prietenii și aliații noștri din Belarus sunt în alertă pe fondul potențialelor amenințări care ar putea veni din Polonia, la fel ca și noi”, a adăugat el.

CITEȘTE ȘI       -      Ucraina a lovit comandamentul marinei ruse din Crimeea. Forțele Kievului ar fi atins și ultima linie de apărare a Rusiei, în Zaporojie / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel