Peskov a explicat de ce mobilizarea militară s-a oprit în anumite regiuni din Rusia
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Peskov a explicat de ce mobilizarea militară s-a oprit în anumite regiuni din Rusia / Foto: Pexels
Peskov a explicat de ce mobilizarea militară s-a oprit în anumite regiuni din Rusia / Foto: Pexels
Dmitri Peskov a explicat de ce mobilizarea militară s-a oprit în anumite regiuni din Rusia.

Președintele Vladimir Putin nu a semnat încă un decret privind finalizarea mobilizării parțiale, dar în regiunile care au finalizat sarcinile de mobilizare, procesul a fost oprit, a declarat secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, scrie Interfax.

"Deocamdată nu au existat astfel de decizii. Știți că Ministerul Apărării a stabilit indicatori pentru numărul de forțe de mobilizare pentru fiecare regiune, iar regiunile afirmă că sarcinile de mobilizare au fost finalizate. Astfel, procesul acestei mobilizări parțiale în sine a fost deja epuizat și oprit în acele regiuni care au făcut față acestor sarcini", a spus el la un briefing, răspunzând la întrebarea jurnaliștilor dacă este planificată vreo decizie a președintelui rus pentru a finaliza mobilizarea parțială, având în vedere că regiunile au finalizat sarcinile ordonate.

El a adăugat: "În ceea ce privește decretul prezidențial, nu există momentan, vă vom ține la curent".

Vor fi mobilizați mai mulți de 300.000 de ruși?



El a fost întrebat dacă Ministerul Apărării al Rusiei poate stabili noi praguri și trimite noi sarcini regiunilor, în baza unui decret prezidențial anterior privind mobilizarea parțială.

"Numărul total de persoane mobilizate în țară nu poate depăși cifra stabilită de decretul prezidențial - până la 300 de mii de persoane, o serie de regiuni și-au îndeplinit deja sarcinile și au atins pragurile care au fost stabilite", a răspuns Peskov.

Pe 17 octombrie, capitala Moscova și suburbiile au anunțat finalizarea mobilizarea parțială. Anterior, liderii altor regiuni au spus că au îndeplinit planurile de mobilizare. Pe 14 octombrie, președintele Vladimir Putin a spus că mobilizarea parțială ar trebui finalizată în două săptămâni. El a remarcat apoi că din cei 300 de mii de oameni necesari la acel moment, 222 de mii au fost trimiși la antrenamente.

La 11 octombrie, guvernatorul regiunii Rostov, Vasily Golubev, care a raportat anterior despre finalizarea mobilizării, a anunțat că regiunea a primit o nouă sarcină de mobilizare. Peskov a declarat apoi că nu sunt avute în vedere alte valuri de mobilizare.

Exerciţiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, în Dolj şi Vâlcea

Exercițiul de mobilizare MOBEX DJ-VL-22 pentru verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și a teritoriului pentru apărare se desfășoară pe raza județelor Dolj și Vâlcea, în perioada 17-21 octombrie.

Exercițiul are caracter de rutină, activități similare fiind organizate în acest an și în județele Bihor și Sălaj, în luna iunie.

Pe durata evenimentului de instruire, doar o parte din rezerviștii cuprinși în planurile de mobilizare și care au domiciliul pe teritoriul celor două județe vor fi chemați la unități militare pentru activități specifice de pregătire.

MOBEX DJ-VL-22 este planificat de Ministerul Apărării Naționale și Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, în Dolj, și de Ministerul Apărării Naționale, în Vâlcea, în conformitate cu prevederile art. 23 alin. (3) din Legea nr. 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parțială sau totală a forţelor armate şi al stării de război și ale art. 4, lit. f), pct. 9 din Legea nr. 415/2002 privind organizarea şi funcționarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel