“Pescărușul”, în premieră la Teatrul Odeon
Data publicării:
Autor: Magdalena Popa Buluc
WhatsApp
Pescărușul  este prima, în ordine cronologică, dintre cele patru capodopere ale lui  A. P. Cehov  (1860 -1904). Scrisă în 1895, a exercitat o puternică fascinație atât pentru oamenii de teatru, cât și pentru public până în ziua de azi.

La Teatrul Odeon noua versiune a piesei este realizată de tinerii regizori Andrei și Andreea Grosu: ”Pescăruşul nostru e o lume care încearcă să se compună din sunete, culori, materiale, gânduri şi mişcări, asemeni unei construcţii arhitecturale în care ne sprijinim pe o structură de rezistenţă nevăzută. Am căutat în direcţia în care totul e pentru supravieţuire, în care facem cât putem ca să ne îndepărtăm de un final de care ne e frică. Am încercat să îl schimbăm, să păcălim moartea în toate formele ei. Tablou cu oameni care fug în toate direcţiile de ce e scris să li se întâmple, care speră să schimbe cursul timpului, care visează la cuvinte care capătă alte forme când sunt rostite. Am schimbat sensuri şi ne-am aruncat cu toţii fără plasă de siguranţă. Unii în braţele celorlalţi.”

Scenografia: Vladimir Turturica

Cu: Alina Berzunțeanu, Marius Damian, Dan Bădărău, Nicoleta Lefter, Laurențiu Lazăr, Elvira Deatcu, Florina Gleznea, Mihai Smarandache, Gelu Nițu, Cezar Antal.

Primele reprezentații sunt programate în 5, 6, 11, 12 mai, la orele 19.30, la Sala Studio

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel