Peru a depășit Ungaria la mortalitatea Covid-19, după actualizarea cifrelor
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Peru aproape și-a triplat morțile de Covid-19 raportate, după o recenzie a datelor.

Conform BBC, țara sud-americană și-a triplat raportarea oficială a deceselor cauzate de Covid-19, devenind națiunea cu cele mai multe morți pe cap de locuitor din lume, se arată în datele oficiale ale Universității Johns Hopkins. Astfel, numărul morților a crescut de la 69.342 la peste 180.000.

Premierul Violeta Bermudez a spus jurnaliștilor că numărul a fost crescut la sfaturile experților peruvieni, dar și a celor internaționali. Acum, bilanțul oficial este mai apropiat de realitate și în concordanță cu morțile „suplimentare” din pandemie. Morțile suplimentare măsoară câte persoane au murit în plus față de media din ultimii ani și pot sublinia impactul pandemiei.

Peru a avut de suferit în timpul pandemiei, iar situația nu s-a îmbunătățit până în prezent

„Credem că este de datoria noastră să facem publice aceste informații actualizare”, a transmis premierul peruvian. Peru a fost una dintre cele mai lovite țări din America Latină când vine vorba de pandemia Covid-19, rezultând într-un sistem sanitar aproape de colaps și o lipsă de rezerve de oxigen. Președintele Federației medicale peruviene, Godofredo Talavera, a spus că bilanțul crescut nu a fost o surpriză pentru nimeni.

„Nu am avut deloc ajutor guvernamental pentru oxigen, pentru paturile de terapie intensivă. Nu avem suficiente vaccinuri la acest moment. Toate aceste lucruri ne fac țara cu cea mai mare mortalitate din lume”, a transmis Talavera.

Ungaria a fost detronată de Peru când a venit vorba de mortalitatea la 100.000 locuitori

Prin comparație, țara vecină Columbia a înregistrat 88.282 de morți Covid-19, în timp ce Bolivia a raportat doar 14.000. Astfel, Peru stă mult mai rău, la 180.764 decese Covid-19, însă pălește în fața Braziliei, care a înregistrat 460.000 de fatalități. Ungaria stătea anterior cel mai rău când venea vorba de mortalitate pe cap de locuitor, undeva la 300 decese la 100.000 locuitori. Acum, Peru a înregistrat 500 de decese la 100.000 locuitori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel