Personalităţi din Germania, decorate la Cotroceni. Iohannis: Relaţia româno-germană şi-a menţinut soliditatea
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Personalităţi din Germania, decorate la Cotroceni. Iohannis - Relaţia româno-germană şi-a menţinut soliditatea
Personalităţi din Germania, decorate la Cotroceni. Iohannis - Relaţia româno-germană şi-a menţinut soliditatea
Preşedintele Klaus Iohannis a decorat, vineri, mai multe personalităţi din Germania în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni.

"Relaţia cu Germania este una specială pentru România, cu valenţe strategice, definită de o colaborare politică dinamică şi fructuoasă şi de o cooperare economică substanţială. Această relaţie se bazează, de asemenea, pe legături sociale şi culturale puternice, cu o veche tradiţie. În contextul provocărilor multiple ale ultimilor ani, începând cu pandemia de COVID-19 şi continuând cu războiul de agresiune declanşat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei, am apreciat cu toţii faptul că relaţia româno-germană şi-a menţinut soliditatea, iar parteneriatul nostru a continuat să se dezvolte. Un exemplu elocvent în acest sens îl reprezintă dinamismul dialogului bilateral din anul în curs, şi am în vedere vizita în România a preşedintelui Frank-Walter Steinmeier, întrevederea pe care am avut-o cu cancelarul Olaf Scholz la Bruxelles, vizita pe care am efectuat-o la Hof, în Bavaria, precum şi alte întâlniri ministeriale derulate la Berlin şi la Bucureşti", a spus preşedintele Iohannis.

El a arătat că distincţiile oferite reprezintă o recunoaştere a dedicării şi a perseverenţei cu care personalităţile decorate s-au implicat în dezvoltarea relaţiilor politice, economice, sociale şi culturale româno-germane.

Şeful statului a conferit Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Mare Ofiţer prof. dr. dr. h. c. Bernd Fabritius - fost Însărcinat al Guvernului Federal german pentru imigranţi de origine germană şi minorităţi naţionale, membru în Bundestag şi preşedinte al Asociaţiei Saşilor Transilvăneni din Germania; Ordinul "Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului şi Angajament Social" în grad de Mare Ofiţer dr. h. c. Barbara Stamm - fost preşedinte al Parlamentului Bavariei (2008-2018); Ordinul "Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului şi Angajament Social" în grad de Comandor prof. dr. med. Wolfgang Schramm - medic internist, specializat în hematologie, a fost activ în cadrul Institutului Robert Koch de la Berlin şi membru în Consiliul de administraţie al "Asociaţiei Ajutorul bavarez pentru copii din România"; Ordinul "Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului şi Angajament Social" în grad de Ofiţer lui Uwe-Volker Fabritius - responsabil pentru România al Ministerului pentru Familie, Muncă şi Afaceri Sociale al landului Bavaria.

De asemenea, preşedintele Iohannis l-a decorat pe prof. dr. h. c. Hans-Peter Niedermeier - fost preşedinte al Fundaţiei Hanns Seidel - cu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel