Data actualizării:
Data publicării:

Personalitatea din România pe care Marcel Ciolacu l-ar fi vrut președintele României

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Marcel Ciolacu a dat numele celui pe care l-ar fi vrut să fie președintele României. 

Premierul Marcel Ciolacu și-a exprimat admirația pentru o personalitate românească, pe care l-ar fi văzut președintele țării. Este vorba despre preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop: ”Mi-ar fi plăcut pentru România un preşedinte precum Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române. Domnia sa nu a intrat în politică sau în această bătălie electorală. Îmi place foarte mult domnul preşedinte al Academiei Române şi orice discuţie pe care am avut-o cu dânsul a fost un plus, mai ales pentru mine”, a afirmat Marcel Ciolacu, într-un interviu HotNews, citat de Agerpres. 

”Toate popoarele au nevoie de un adăpost al lor și adăpostul nostru se numește România”

Istoricul Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, a vorbit despre testul pe care țara noastră trebuie să-l treacă pentru a merge bine înainte. Întrebat de Ionuț Vulpescu, moderatorul podcastului Avangarda, ce înseamnă "ce îți doresc eu ție, dulce Românie", în viziunea sa, Ioan-Aurel Pop a spus:

"Înseamnă în primul rând să muncim cu toții - că de la muncă am plecat - ca țara asta să mai dăinuiască încă nu știu cât. Dar noi am făcut-o. Și vorba lui Delavrancea, în "Apus de soare", nu-i a noastră! Noi o pregătim pentru urmașii noștri. Mulți vor spune: "Domnule profesor, uitați-vă ce s-a întâmplat pe Pământ, se strică Planeta toată. Degeaba muncim noi pentru bucățica...” Nu e adevărat... Noi trebuie să muncim pentru bucata asta a noastră pe care am moștenit-o. N-au făcut-o alții. De ce? E un lucru foarte simplu!

foto arhivă DCNews

Toate popoarele au nevoie de un adăpost al lor și adăpostul nostru se numește România. Eminescu, când a zis: "Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie, / Țara mea de glorii, țara mea de dor”, să zicem că a spus-o în spirit romantic întârziat, după modelul lui Herder care se minuna de cântecele și basmele popoarelor. Dar când iei mai în amănunt să vezi ce a spus Eminescu, constați că e foarte actual.

O putem spune în alte cuvinte. Iubirea de țară nu e o rușine. Iubirea de țară e un atribut al popoarelor civilizate. Toți cetățenii unei țări trebuie să o iubească și, iubind-o, vor iubi și alte țări. Și, atunci, după părerea mea, România va merge bine."

Citește și: "Am dobândit un sentiment de slugă". Cum se explică veșnicul complex de inferioritate al românilor. Istoricul Ioan-Aurel Pop: Austriecii, ungurii au sentimente de stăpâni în continuare 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel