Pernele și pilotele vor fi perfect curate: ai nevoie de două ingrediente simple și de o mașină de spălat
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Pernele și pilotele vor fi perfect curate - ai nevoie de două ingrediente simple și de o mașină de spălat. Sursa - Pexels
Pernele și pilotele vor fi perfect curate - ai nevoie de două ingrediente simple și de o mașină de spălat. Sursa - Pexels
Cum să spăl corect pilotele și pernele și cu ce? Această întrebare, mai devreme sau mai târziu, și-o pune fiecare gospodină.

Toate își doresc să obțină un rezultat excelent rapid și cu un efort minim. Vă gândiți că aveți nevoie de un produs scump? Greșit. Aveți nevoie de câteva ingrediente ieftine, o mașină de spălat:  pilotele și pernele tale vor fi din nou ca noi!

Remediile magice sunt doar amoniacul și săpunul lichid de rufe. Ambele ingrediente sunt ușor de găsit în magazine. Merită să acordați atenție doar faptului să alegi un săpunul lichid mai scump.

Săpun cu semințe de mac, făcut în casă: se face simplu, este ieftin și oferă multă satisfacție 

În ceea ce privește cantitatea produselor, foarte mult depinde de duritatea apei. De obicei este suficient să luați câte 100 ml din ambele produse. Dacă apa este foarte moale, atunci puteți încerca să luați 50 ml de săpun la 100 ml de amoniac. Pentru apă dură, veți avea nevoie de mai mult săpun. Concentrați-vă pe spuma pe care o vedeți în timpul spălării: dacă nu este suficientă, atunci puteți adăuga săpun chiar în timpul procesului de spălare, sau adăugați 1/2 lingură de bicarbonat, care va provoca o spumă  abundentă.

Puneți pătura sau perna pe care urmează să o spălați în tamburul mașinii de spălat și turnați amestecul direct pe țesătură.

Curăță baia, geamurile, podelele și hainele cu o singură metodă naturală: bunicile noastre foloseau, zilnic, acest truc

În ceea ce privește modul de spălare, puteți alege „lână”. Avantajul acestui mod este înmuierea lungă. Pentru persoanele cu alergii, ar trebui să alegeți un mod cu clătire suplimentară și abundentă. Dacă scopul este de a elimina petele, puteți selecta modul de spălare pentru țesături dense, de exemplu, „blugi”.

Pernele și pilotele ar trebui să fie spălate la o temperatură de 40°C, iar pentru a nu supraîncărca mașina de spălat, selectați modul de 800 de rotații pentru centrifugare.

În mod ideal, pilotele și pernele spălate (rețineți că nu vorbim de perne umplute cu puf și pene) ar trebui să fie uscate afară. Atunci rezultatul este pur și simplu fantastic: pilotele și pernele vor fi curate și fără mirosuri urâte.

BONUS. Spală pilotele acasă fără a le deteriora, cu un truc eficient și ieftin

Când vine vara, ne luăm rămas bun de la pilote și pe depozităm pe rafuri până iarna următoare.  Ideal este să le depozităm curate, iar pentru asta nu trebuie neaparat să mergeți la spălătorie, le putem curăța excelent chiar și acasă. 

În acest fel, banii vor rămâne în buzunare, iar pilotele vor fi curățate.  Putem folosi 3 metode pentru a ne curăța corect pilotele.

Pentru a spăla pilotele manual trebuie, pur și simplu, să umpleți o cadă sau un lighean mare cu apă rece. Apoi adăugați în apă o lingură de bicarbonat de sodiu și un pahar de oțet de mere. Scufundați pilotele în apă pentru cel puțin două ore.

Pune hârtie igienică și un pahar cu apă minerală în frigider. Doar gospodinele cu experiență cunosc acest truc

După ce timpul s-a curs, clătim pilotele și ne pregătim a doua spălare. Pentru  acest lucru, trebuie să umplem din nou cada cu apă călduță și să turnăm în ea aproximativ 10 picături de ulei esențial de avocado. Lăsăm pilotele scufundate în apă aproximativ 30 de minute și apoi le clătim.  

Este important să atârnați pilotele direct sub razele soarelui și pe orizontală, dacă se poate. Făcând acest lucru, căptușeala nu va cădea pe o latură.  Pe lângă asta trebuie s scuturi pilotele pentru a poziționa penele.

Cadă este îngălbenită și pătată? Ai nevoie de două produse din cămară: simplu, ieftin și rapid

Aceasta este perioada ideală pentru a ne spăla pilotele. Soarele le va usca bine, eliminând orice urmă de umiditate. Așa vom găsi pilotele noastre parfumate și curate anul viitor.

Înainte să spălați pilotele, verificați petele și eventualele rupturi.  Dacă sunt pete pe pilotă, se recomandă să fie curățate local cu un detergent special.  

Pune bijuteriile înnegrite într-un pahar de bere: un truc ciudat, care le redă strălucirea

Pilotele de mici dimensiuni pot fi spălate în mașina de spălat setată la programul pentru lucruri delicate și la o temperatură de 30 grade.  Pilotele de  dimensiuni mari se spală în cadă.  

 

Elimină petele de grăsime de pe haine cu amoniac și cretă. Petele vor dispărea ca prin minune

 

Petele de grăsime de pe haine pot fi îndepărtate ușor acasă, cu produse din bucătărie, care sunt prietenoase cu mediul. Există, de altfel, mai multe modalități de a elimina petele de grăsime de pe haine.

La îndepărtarea unei pete grase de pe haine ne ajută săpunul de rufe. Umeziți săpunul în apă, și frecați cu el pata de grăsime. Lăsați haina deoparte cel puțin 8 ore. Apoi periați pata ș spălați normal haina. 

O altă metodă potrivită atât pentru țesături colorate, cât și pentru cele albe este oțetul. Mai întâi, diluați oțetul cu apă în proporții egale. Scufundați haina în soluția de apă și oțet. Frecați ușor pata și lăsați haina în apa cu oțet circa 20 de minute. Ulterior, o puteți spăla în mașina de spălat.  

Adăugă câteva pastile de aspirină în mașina de spălat și uită de petele de pe hainele albe

Cretă este potrivită pentru prelucrarea țesăturilor delicate: in, mătase, bumbac. Pisează o bucată de cretă și pune-o peste petele grase. Frecați ușor și fără presiune. Apoi scuturați haina, îndepărtând resturile de cretă. Repetați procedura, dar, de această dată, lăsați creta să acționeze cel puțin 4 ore. Luați o perie și îndepărtați resturile de cretă. Spălați, apoi  haina în mod obișnuit.  

Pentru produse din fibre naturale este potrivit amoniacul.  Amestecați 15-20 ml. de amoniac cu 130 ml. de apă.  Înmuiați un burete în soluție și începeți să ștergeți pata  din părțile laterale spre mijloc. Când pata de grăsime s-a umezit, puneți peste ea un șervețel de bumbac. Încălziți fierul de călcat și treceți-l peste șervețel.  

Amestecă miere cu puțină de cafea măcinată și aplică pe față: tenul va fi mai curat și mai luminos

Șampon pentru scalp gras. Dacă ai parul gras, este logic să folosești un șampon special. Pune în palmă puțin șampon și spumați.  Întindeți generos spuma peste petele de pe haine și frecați. Clătiți apoi cu apă caldă. Puteți repeta procedura până când eliminați pata.  

O pată de grăsime poate fi eliminată cu sare. Turnați sarea pe pată și frecați puțin. Pata va ieși cu ușurință. Dacă este necesar, repetați procedura cu sare. Apoi, folosiți un șervețel cu alcool Ștergeți zona murdară și așteptați să se usuce. Spălați haina normal. 

Haine curate și parfumate cu un singur ingredient: este ieftin și îl ai chiar la tine în casă

Pentru a elimina contaminarea sub formă de grăsime de pe haine, este suficient să folosiți gel de spălat vase. Distribuiți compoziția de săpun pe zona cu probleme. Așteptați o jumătate de oră. Clătiți zona pătată cu apă fierbinte. După aceea, spălați bine articolul. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel