Pernele s-au îngălbenit? Iată cum să le albești într-un mod simplu și eficient
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Pernele s-au îngălbenit.  Iată cum să le albești într-un mod simplu și eficient. Sursa - Pexels
Pernele s-au îngălbenit. Iată cum să le albești într-un mod simplu și eficient. Sursa - Pexels
Din păcate, odată cu trecerea timpului, pernele noastre capătă o culoare gălbuie. Majoritatea gospodinelor se întreabă cum pot remedia problema și albi din nou pernele.    

În primul rând, trebuie să vă asigurați că pernele pot fi spălate în apă, iar pentru asta va trebui doar să le verificați eticheta. 

După ce v-ați asigurat că pernele pot fi spălate cu apă, trebuie să urmați câțiva pași simpli. 

După îndepărtarea feței de pernă de protecție, pe care o veți spăla separat, introduceți pernele în mașina de spălat la 40 de grade. Împreună cu detergentul pe care îl folosiți de obicei, adaugați și  câteva linguri de bicarbonat de sodiu. În plus, înlocuiți balsamul cu oțet alb și veți vedea că rezultatul va fi excelent.

Pentru o mai mare siguranță, efectuați o clătire dublă. Uscați pernele în aer liber și evident la soare. Întindeți-le pe orizontală și bate-le din când în când. De asemenea, schimbați-le poziția, astfel încât umplutura să fie redistribuită uniform.

BONUS. Pune spumă de ras în mașina de spălat: va străluci de curățenie și prospețime

 

Spuma de ras ne ajută și în alte treburi casnice. Mașină de spălat este salvarea gospodinelor. Cu toate acestea, datorită utilizării sale constante, mașina de spălat se murdărește.

Pentru a curăța mașina de spălat  nu este necesar să folosiți detergenți scumpi, care se găsesc în magazine. Există în fiecare casă produsele care vă pot fi de ajutor. 

Un astfel de produs, care vă ajută la momentul potrivit poate fi spuma de ras. Gospodinele cu experiență o folosesc pentru a curăța mașina de spălat.

Congelează castraveți proaspeți pentru iarnă: gustul, aroma și textura lor vor înnobila orice salată

Spuma de ras nu doar că poate îndepărta murdăria, ci și mirosurile neplăcute. Trebuie doar să puneți puțină spumă pe un șervețel și să ștergeți mașina de spălat: mai întâi în exterior și apoi în interior.

O atenție deosebită trebuie acordată interiorului aparatului electrocasnic, cuvei și garniturii de cauciuc, unde apare mucegaiul. Este necesar să distribuiți uniform spuma de ras pe suprafețele interioare și să o lăsați să acționeze 20 de minute.

După aceea, mașina de spălat trebuie să pornită pentru un ciclu complet, la o temperatură ridicată. Această metodă vă va curăța eficient aparatul electrocasnic. După o astfel de îngrijire, mașina de spălat va străluci de curățenie și prospețime.

 

BONUS. Curăță covorul în doar 10 minute: folosește această soluție, dezvăluită de gospodinele pricepute 

 

Vă explicăm cum să curățați rapid și eficient un covor murdar. Gospodinele pricepute spun că aveți nevoie de 10 minute.

Covoarele de lână sunt delicate, așa că trebuie șterse cu un burete, înmuiat în apă rece. Gospodinele pricepute spun că astfel de covoare pot reține mult praf, fiind mai murdare decât un vas de toaletă.

În plus, fibrele covoarelor ascund acarieni, celulele moarte ale pielii, părul animalelor de companie,  insecte, bacterii și mucegai. De aceea covoarele trebuie spălate temeinic la fiecare șase luni. 

Scapă rapid de petele de ciocolată de pe haine: ține-le în acest amestec înainte de a le pune în mașina de spălat

Pentru a curăța eficient și rapid covorul de murdărie, gospodinele cu experiență recomandă să le spălați afară sub un jet de apă, deoarece doar presiunea apei îndepărtează murdăria adunată. 

Amintiți-vă că toate covoarele trebuie să fie complet uscate înainte de a le pune în casă. În caz contrar, vă veți confrunta cu un miros de umezeală și mucegai.

Spălarea unui covor durează aproximativ 10 minute, în funcție de dimensiunea acestuia. Dar poate dura până la jumătate de zi până se usucă complet, mai spun gospodinele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel