Permise auto false, vândute pe Internet. Cât cer escrocii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Permise auto false, vândute pe internet. Cât cer escrocii / Foto: Pixabay, de NadinLisa
Permise auto false, vândute pe internet. Cât cer escrocii / Foto: Pixabay, de NadinLisa
Pe rețelele sociale sunt vândute, mai nou, permise auto false.

Permisele de conducere au ajuns să se vândă și pe rețelele sociale. Prețul eliberării se ridică până la 560 de euro, transmite Realitatea Plus. Deși probabil mulți își dau seama că nu au cum să ia un permis auto adevărat de pe Facebook, se pare că unii tineri cad în plasa acestei escrocherii, mai ales cei care vor să obțină permisul fără prea mult efort. 

În anunț este specificat că nu este nevoie să susții un examen ca să primeşti un astfel de permis şi că se adresează inclusiv celor cărora le-a fost suspendat, din diverse motive, dreptul de conducere a autovehiculelor pe drumurile publice, pe o perioadă scurtă sau mai lungă de timp. O minciună. De fapt, escrocii sunt interesaţi doar să primească banii, iar cei care apelează la această metodă, pentru obţinerea unui permis de conducere, sunt lăsaţi fără acel permis auto, dar cu banii luați.

Permisul de conducere, la extreme: În ce țară se obține cel mai greu, unde se acordă după un examen... formal

Permisul de conducere este dovada clară că o persoană a trecut testele specifice înainte de a primi dreptul de a se afla la volanul unei mașini pe drumurile publice. În lume, există țări unde acesta este obținut mai ușor, dar și state unde regulile sunt foarte stricte iar un carnet de șofer este cu adevărat o realizare.

Mai mulţi cercetători au realizat un studiu pentru a afla care sunt statele unde obținerea unui permis de conducere reprezintă o adevărată încercare de viață. În felul acesta au fost analizate costurile pentru un examen, vârsta de la care se poate obține permisul, eventualele teste suplimentare și numărul de lecții necesare pentru a susține proba practică.

După ce au fost analizate legislațiile țărilor din Europa s-a ajuns la concluzia că în Țările de Jos (vechea Olanda) este foarte greu să obții un permis de conducere. La nivel mondial, această țară se află pe locul 14 în clasamentul unde se obține cel mai greu permisul de conducere. Nici în Belgia situația nu este mai ușoară, de aceea este și clasată pe locul 8 la nivel global. Aici, pe lângă toate testele care trebuie trecute pentru a obține permisul de conducere, mai trebuie efectuat și unul medical (destul de riguros), care să ateste că persoana în cauză nu are probleme de sănătate grave. În Germania, obținerea permisului de conducere se dovedește a fi puțin mai ușoară față de cele două state menționate anterior.

Brazilia se află pe locul 2 în lume la dificultatea obținerii permisului de conducere, iar Chile pe locul 7. Cu toate că poate părea greu de crezut, în Croația este cel mai greu loc din lume unde să obții carnetul de șofer. Pentru a obține acest act, în Croația, o persoană trebuie să realizeze o medie de 85 de ore de lecții de condus. În plus, există tot felul de teste suplimentare, iar costurile sunt foarte ridicate, mai scumpe decât oriunde altundeva în lume.

La capătul celălalt al clasamentului, țara unde obții cel mai ușor un permis de conducere este Mexicul. Aici, toate persoanele peste 15 ani pot să conducă o mașină dacă susțin doar un examen teoretic… mai mult formal. Pe locul 2 se află Qatar, iar podiumul este completat de prima țară europeană, Letonia. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel