Pericolul inteligenței artificiale. Serviciile secrete ale Marii Britanii, avertisment
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Pericolul inteligenței artificiale. Serviciile secrete ale Marii Britanii, avertisment / Foto: Pixabay, de Lukas
Pericolul inteligenței artificiale. Serviciile secrete ale Marii Britanii, avertisment / Foto: Pixabay, de Lukas
Serviciile secrete britanice avertizează guvernul asupra riscurilor inteligenţei artificiale.  

Şeful departamentului de telecomunicaţii al serviciilor secrete britanice (GCHQ), Jeremy Fleming, a avertizat guvernul de la Londra asupra riscurilor inteligenţei artificiale, transmite Agerpres. El a prezentat marţi o analiză asupra riscurilor pentru securitatea naţională asociate dezvoltării inteligenţei artificiale (AI), relatează agenţia EFE.

Downing Street, biroul premierului Rishi Sunak, a informat după această reuniune că Fleming a oferit o "evaluare lucidă" asupra ameninţărilor pe care le implică această tehnologie emergentă, în special a acelora pe terenul "dezinformării".

Consiliera ştiinţifică principală a guvernului britanic, Angela McLean, a abordat la rândul ei "potenţialele domenii de aplicare şi riscuri" ale Inteligenţei Artificiale.

Guvernul britanic susține că este necesară "o reglementare care să ofere oamenilor siguranţă"



Miniştrii britanici "s-au declarat de acord asupra potenţialei capacităţi transformatoare a inteligenţei artificiale" şi au subliniat că este "de o importanţă vitală să fie păstrată încrederea cetăţenilor cu privire la folosirea ei", a mai semnalat Downing Street.

Pentru a menţine această încredere, notează guvernul britanic, este necesară "o reglementare care să ofere oamenilor siguranţă, dar care să nu inhibe inovaţia".

Premierul Sunak a susţinut în faţa membrilor Cabinetului său că Inteligenţa Artificială va fi un aspect primordial atât pentru economia britanică cât şi pentru securitatea naţională. O reglementare asupra utilizării acesteia "poate fi una din politicile cele mai importante pe care le vom dezvolta în anii următori, astfel că trebuie să ne asigurăm că facem lucrurile bine", a concluzionat premierul britanic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel