Pericolul din pizza congelată. Ce conține cu adevărat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Asociația Pro Consumatori  a făcut un studiu cu privire la pizza congelată. 

Pe scurt, rezultatele sunt următoarele:

”La 94% dintre sortimentele de pizza analizate nu se menționează tipul de făină folosită la realizarea blatului!

81% dintre sortimentele de pizza analizate conțin aditivi alimentari, adică E-uri, de la 2 aditivi alimentari până la 15 aditivi alimentari!

81% dintre sortimentele de pizza analizate sunt importate din țări ca Germania, Franța și Polonia!

63% dintre sortimentele de pizza analizate conțin nitrit de sodiu!

O porție de pizza, adică 150 de grame, conține până la 2,3 grame de sare!

Pizza este un produs hipercaloric și hipersodic!

La numai 19% dintre sortimentele de pizza analizate producătorii menționează separat compoziția blatului și a toppingului!

19% dintre sortimentele de pizza analizate conțin aromă de fum! 13% dintre sortimentele de pizza analizate conţin glutamat monosodic!”. 

Vezi aici mai mult

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel