Data actualizării:
Data publicării:

Pericolul din pizza congelată. Ce conține cu adevărat

Autor: Irina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp

Asociația Pro Consumatori  a făcut un studiu cu privire la pizza congelată. 

Pe scurt, rezultatele sunt următoarele:

”La 94% dintre sortimentele de pizza analizate nu se menționează tipul de făină folosită la realizarea blatului!

81% dintre sortimentele de pizza analizate conțin aditivi alimentari, adică E-uri, de la 2 aditivi alimentari până la 15 aditivi alimentari!

81% dintre sortimentele de pizza analizate sunt importate din țări ca Germania, Franța și Polonia!

63% dintre sortimentele de pizza analizate conțin nitrit de sodiu!

O porție de pizza, adică 150 de grame, conține până la 2,3 grame de sare!

Pizza este un produs hipercaloric și hipersodic!

La numai 19% dintre sortimentele de pizza analizate producătorii menționează separat compoziția blatului și a toppingului!

19% dintre sortimentele de pizza analizate conțin aromă de fum! 13% dintre sortimentele de pizza analizate conţin glutamat monosodic!”. 

Vezi aici mai mult

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel