Pericolul de a cumpăra pepene galben, pepene verde, papaya și ananas de la supermarket
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Fotografie creată de Karolina Grabowska, de la Pexels
Fotografie creată de Karolina Grabowska, de la Pexels
Nu mai este mult până va începe  sezonul în care pepenele galben și pepenele verde vor deveni desertul ideal pentru hidratarea în perioada temperaturilor maxime, două fructe care, la fel ca ananasul, pot fi achiziționate în jumătăți.

Această variantă este perfectă pentru persoanele care nu doresc să cumpere fructul întreg care, de obicei, este destul de mare, evitând astfel irosirea alimentelor. Totuși, unitățile de unde sunt achiziționate trebuie să respecte o serie de standarde aprobate de Agenția Spaniolă pentru Siguranța Alimentară și Nutriție.

Aceste lucruri s-au precizat într-un raport privind condițiile de conservare a fructelor tăiate în jumătate în unitățile de vânzare cu amănuntul, unde s-au indicat următoarele măsuri pe care magazinele mici și supermarketurile care comercializează ananas, pepene verde, pepene galben sau papaya tăiate în jumătate trebuie să le urmeze:

Acestea trebuie păstrate la temperaturi sub 25 ºC.


Păstrarea lor ar trebui să fie mai mică de 3 ore.


Acestea trebuie să fie într-un loc suficient de ventilat și ferit de lumina soarelui.


Trebuie asigurată păstrarea continuă la frigider la temperaturi sub 5 ºC.


Cu respectarea acestor măsuri de conservare, AESAN permite comercializarea acestui tip de fructe tăiate în jumătate, „întrucât nu prezintă un risc microbiologic semnificativ”, scrie 20min.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel