Pericolul companiilor aeriene low-cost. Răzvan Cuc: Să fim atenți la toate aceste lucruri / video
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Razvan Cuc  Foto: Crișan Andreescu
Razvan Cuc Foto: Crișan Andreescu
Răzvan Cucu, Vicepreședinte al Comisiei pentru transporturi şi infrastructură din Senatul României, a atras atenția asupra pericolelor care se pot afla în spatele unui bilet ieftin de transport aerian.  

„Este foarte important ca la un pachet turistic, dar eu o să mă axez mai mult pe componenta de transport aerian, să fim atenți la toate aceste politici ale unor companii aeriene de a avea prețuri foarte mici. Aceste prețuri mici au dus la un dezechilibru major al companiilor respective, care ulterior au ajuns într-o stare destul de dificilă din punct de vedere economic. S-a ajuns la neplăcuta situație la care am asistat cu toții, cu ceva timp în urmă, vis-a-vis de Blue Air. 

În mod normal, conform legislației europene, toate costurile sunt suportate de companiile aeriene, iar aici ți se pune la dispoziție o cameră de hotel dacă ți se anulează cursa, ești despăgubit dacă nu mai vrei să efectuezi cursa, asta în condițiile în care vorbim despre niște companii sănătoase din punct de vedere financiar și economic. Altfel se întâmplă reversul medaliei și oamenii rămân blocați. Și ați văzut atunci că statul român a făcut un efort pentru a-și aduce înapoi oamenii care erau plecați în diverse destinații și au fost puși în neplăcuta situație de a nu mai putea reveni în țară.

Din punct de vedere financiar trebuie să fim realiști. Statul nu poate veni să susțină el pierderile. Fiecare companie aeriană este de sine stătătoare și practic ar fi o concurență neloială dacă ar face asta”, a declarat Răzvan Cuc, Vicepreședinte al Comisiei pentru transporturi şi infrastructură din Senatul României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel