Data publicării:

Pericolul ASCUNS în mujdeiul de usturoi. Te poți îmbolnăvi dacă îl consumi așa, care este varianta sănătoasă

Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp

La ce risc te supui atunci când faci un mujdei de usturoi. 

Înainte de a te apuca de prepararea mujdeiului, asigură-te că ai în cămară usturoi românesc sau ecologic, și nu chinezesc, care este periculos pentru sănătate. 

După recoltare, usturoiul este dat prin clor, pentru acea culoare albă frumoasă, pentru a-l face mai „atractiv” şi mai „sănătos” în ochii consumatorilor.

Orice ulei este bun?

 

Nu orice ulei folosit la mujdei este sănătos. 

Variantele cele mai sănătoase de ulei sunt cele extravirgin, în cazul uleiului de măsline, sau uleiurile presate la rece. Ulei de cânepă, ulei de in, ulei de nucă sunt opțiuni mult mai bune. 

Ce tip de sare alegem pentru mujdei?

 

Cantitatea de sare folosită trebuie să fie mică, fix cât cuprinzi între degete. Sarea de mare netratată şi sarea de mină, nerafinată, sunt opţiuni sănătoase. 

Cum arată mujdeiul perfect

 

Zdrobește cățeii de usturoi și freacă-i cu sare. Adaugă puțin ulei și amestecă. Toarnă apă și, eventual, rade o roșie și adaugă sucul peste mujdei. Amestecă ușor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel