Pericolul ascuns din spatele Împărtășaniei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristina Alexandrescu
WhatsApp
Împărtășanie. Sursă Foto: 7-zile.com
Împărtășanie. Sursă Foto: 7-zile.com
Împărtăşania este una dintre Sfintele Taine ale religiei ortodoxe. Prin aceasta, creștinii primesc în repetate rânduri de-a lungul vieții trupul şi sângele lui Iisus Hristos. Împărtășania presupune însă un pericol ascuns.

În mod normal, în bisericile din România Împărtășania se practică folosind aceeaşi linguriţă pentru toți credincioșii. Din acest motiv, medicii atrag atenţia că normele de igienă sunt încălcate, iar oamenii pot contacta diferite boli, unele dintre ele foarte grave, scrie obiectiv.info.

Printre cei mai mulți oameni este răspândită credinţa conform căreia argintul ar împiedica transmiterea de microbi sau de boli şi, dat fiind că linguriţa folosită la Împărtăşanie este din argint, ei sunt astfel protejaţi.

Bisericii Ortodoxe Române susține că nimeni nu s-a îmbolnăvit niciodată din cauza utilizării aceleiaşi linguriţe în ritualul Împărtăşaniei şi că obiceiul trebuie să rămână neschimbat.

Există însă şi preoţi care, atât din motive de igienă, cât şi teologice, au decis să îi împărtăşească pe credincioşi cu linguriţe diferite.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Constantin Stoica, nu este de acord cu folosirea mai multor linguriţe pentru Sfânta Taină a Împărtăşaniei.

”Dintotdeauna, în tradiţia ortodoxă, la împărtăşit se foloseşte aceeaşi linguriţă. Acolo avem trupul şi sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos, suntem feriţi de boli şi de alte pericole”, spune Constantin Stoica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel