Data publicării:

Pericolul ascuns din aerul condiționat. Mulți români fac această greșeală, deși le afectează sănătatea. Ce este sindromul clădirilor bolnave

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Află în articol de ce aparatul de aer condiționat poate fi periculos pentru sănătate.

Alegeri prezidentiale 2024

Aerul condiționat este aproape toată ziua pornit în casele românilor, mai ales în zilele caniculare, dar mulți dintre aceștia fac o greșeală gravă - uită să curețe aceste aparate. InfoCons avertizează că aerul condiționat necurățat poate avea efecte negative semnificative asupra sănătății noastre.

"Aerul condiționat necurățat poate avea efecte negative semnificative asupra plămânilor și sănătății respiratorii în general:

1. Alergii și iritații respiratorii: Praful, polenul și alte particule alergene pot fi captate de filtrele aerului condiționat și, dacă acestea nu sunt curățate, sunt recirculate în aerul din interior. Acest lucru poate declanșa reacții alergice, inclusiv strănuturi, tuse și iritații ale gâtului.

2. Infecții respiratorii: Bacteriile și mucegaiul care se acumulează în sistemul de aer condiționat pot fi inhalate și pot provoca infecții respiratorii, cum ar fi bronșita și pneumonia. Aceste microorganisme se dezvoltă în medii umede, precum bobinele și conductele de drenaj necurățate.

3. Astmul și alte boli pulmonare cronice: Persoanele cu astm sau alte afecțiuni pulmonare cronice sunt deosebit de vulnerabile la aerul contaminat. Expunerea constantă la poluanți și alergeni poate agrava simptomele și poate duce la exacerbări ale bolii.

Ce este sindromul clădirilor bolnave

4. Sindromul clădirilor bolnave: Acesta este un termen folosit pentru a descrie situațiile în care ocupanții unei clădiri suferă de simptome de boală care par legate de timpul petrecut în clădire. Aceste simptome pot include dureri de cap, iritații ale ochilor, nasului sau gâtului, tuse uscată, mâncărimi ale pielii, amețeli și greață.

Sistemele de aer condiționat necurățate contribuie semnificativ la acest sindrom prin recircularea aerului contaminat", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a InfoCons.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel