Pericolele ”transhumanței”: Cioban condamnat după un conflict pe pășunatul oilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto pixabay
foto pixabay
Un bărbat s-a ales cu un an de închisoare, din partea Judecătoriei Aiud, în urma unui conflict care a pornit de la pășunatul oilor.

”Instanța notează că în data de 28.04.2021, în jurul orelor 19:00-19:30, persoana vătămată B.B. se afla în grădina locuinței sale situată la marginea comunei Lopadea Nouă, iar pe pășunea din apropierea locuinței sale se afla turma de oi a numitului V.I. care se aflau în îngrijirea inculpatului.

Întrucât o parte din oi s-a apropiat de grădina persoanei vătămate, aceasta a ieșit din grădină și s-a deplasat către inculpat, căruia i-a solicitat să nu lase oile atât de aproape de grădina sa, deoarece intenționa să utilizeze pășunea pentru propriile animale. 

L-a lovit cu bâta-n cap

Ulterior, persoana vătămată s-a dus spre turma de oi care s-a apropiat de gardul locuinței sale, cu intenția de a le îndepărta. În aceste condiții, inculpatul s-a apropiat de persoana vătămată la o distanță de 2-3 m și, fără să spună nimic, i-a aplicat acesteia o lovitură cu bâta pe care o avea asupra sa, în cap, iar apoi o lovitură peste mâna stângă. După aceste lovituri, persoana vătămată a mai făcut 2-3 pași și a căzut la pământ, sângerând în zona capului.

În continuare, inculpatul S.N. a fugit la stâna martorului V.I. situată în extravilanul satului, lângă cimitir, unde a fost depistat de organele de poliție”, arată actul de sesizare.

Astfel, Judecătoria Aiud hotărăște „În temeiul art. 396 alin. (1), (2) și (10) din Codul de procedură penală, condamnă pe inculpatul S.N., cu antecedente penale, la pedeapsa de un an de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, prev. de art. 193 alin. (2) din Codul penal (fapta din data de 28.04.2021)” arată decizia instanței, conform ziarulunirea.ro

Un alt cioban a fost condamnat după ce s-a răzbunat pe fostul său angajator, distrugându-i mașinile. Un bărbat din Alba s-a angajat la o stână, să aibă grijă de animale, dar n-a primit niciun ban, așa că a distrus mașinile angajatorului. Acum, instanța a decis că are de plătit 1.200 de lei, chiar dacă prejudiciul ar depăși 10.000 de lei.  Vezi aici mai mult: Răzbunarea unui cioban pe angajatorul care nu l-a plătit. Lovitură și-n instanță

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel