Pericol în pasta de dinți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Dincolo de efectele benefice ale pastei de dinți, aceasta conține anumite substanțe care ar putea afecta gingiile.

Stomatologii americani atrag atenția asupra pericolelor existente în pasta de dinți. Recent, specialiștii au cerut firmei Procter & Gamble să elimine din unele paste de dinți marca Crest compușii de microsfere albastre.

Microgranulele albastre sunt un tip de plastic care nu se descompune şi care poate rămâne în gingii, explică specialiştii. 

„Organismul le percepe ca pe nişte corpuri străine, bacteriile vor adera la ele şi acest proces are potenţialul de a provoca probleme la nivelul gingiilor", spune dr. Wade Pilling, medic stomatolog.

Citește și: Americanii ar vrea să interzică pasta de dinți. Vezi de ce 


Începând de câțiva ani, dentiştii din SUA au început să observe aceste granule albastre în gingiile pacienţilor şi, în cele din urmă, şi-au dat seama de unde proveneau: din paste de dinţi precum Crest 3D Whitening şi Crest Pro-Health, conform foxnews.com.

Cu toate că folosirea acestor microgranule de polietilenă a primit avizul FDA (Food and Drug Administration – agenţia guvernamentală americană care se ocupă de autorizarea alimentelor, a medicamentelor şi a produselor cosmetice), specialiştii se tem că ele ar reprezenta totuşi, pe termen lung, o ameninţare la adresa sănătăţii orale a pacienţilor.

Reacțiile nu au întârziat să apară, firma producătoare anunțând că va elimina treptat microgranulele din compoziţia tuturor pastelor de dinţi Crest, până în anul 2016.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel