România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 11 iul, 18:05
Pericol IMINENT de inundaţii în China. A fost emis cel mai înalt nivel de avertizare
Imagine cu rol ilustrativ
În China a fost emis cel mai înalt nivel de avertizare pentru inundaţii. 

Guvernul provinciei Jiangxi a ridicat nivelul de răspuns în caz de inundaţii de la gradul I la gradul II, potrivit publicaţiei People's Daily, cel mai înalt pe scara cu patru niveluri folosită în China şi care poate semnala riscul unor dezastre precum prăbuşirea unor baraje sau inundaţii simultane pe mai multe râuri. Autorităţile provinciei estimează inundaţii regionale în Poyang, cel mai mare lac de apă dulce din China, conectat cu Yangtze, potrivit televiziunii de stat.

Nivelul apei în lac a crescut într-un ritm fără precedent, până la 2,3 metri, depăşind nivelul de alertă, potrivit relatării CCTV din jurnalul de la ora prânzului (2:00 GMT), scrie Agerpres. 

Apel la cetăţeniGuvernul provinciei, situată în districtul Jiangzhou, a emis un apel pe reţelele de socializare ca toţi rezidenţi cu vârste între 18 şi 60 de ani să revină în regiune pentru a da o mână de ajutor la lupta împotriva inundaţiilor, invocând lipsa acută a mâinii de lucru pentru întărirea barajelor.

Ploile torenţiale continuă să facă ravagii în regiuni extinse din China, alte oraşe de-a lungul cursului fluviului Yangtze declarând alerte de cel mai înalt nivel după ce ploaia fără oprire a provocat alunecări de teren, inundând drumuri şi ferme, iar porţiuni de pe traseul fluviului ameninţă să iasă din matcă.

Adminstraţia naţională pentru meteorologie din China a reînnoit alertele pentru furtuni, avertizând cu privire la riscul ploilor torenţiale pe durata weekendului în regiuni precum Sichuan şi Chongqing în sud-vest, provincia centrală Hubei şi provincia Hunan în sud.

Autorităţile din provincia Jiangsu, în delta fluviului Yangtze, a emis sâmbătă alerte portocalii de inundaţii - al doilea cel mai înalt nivel de avertizare - şi a prognozat cantităţi însemnate de apă care se vor revărsat timp îndelungat peste malurile fluviului.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro