Data publicării:
Percheziții la un ONG în Capitală și în alte două județe. Ar fi beneficiat sistematic de fonduri publice locale
Polițiștii au pus în aplicare şapte mandate de percheziţie domiciliară, în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Ialomiţa.
Poliţia Capitalei a anunţat marţi că poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare şapte mandate de percheziţie domiciliară, în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Ialomiţa, scrie Agerpres.
Totodată, au fost puse în aplicare şi ordonanţe de ridicare a unor înscrisuri, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, delapidare şi evaziune fiscală.
"În fapt, din datele şi probele administrate în cauză, a rezultat bănuiala rezonabilă că o organizaţie nonguvernamentală ar fi beneficiat sistematic, în anul 2020, de fonduri publice locale, ale unei autorităţi locale, în valoare de aproximativ 30 de milioane de lei, pe care le-ar fi cheltuit pentru a achiziţiona, în mod direct, la preţuri supraevaluate, mai multe bunuri şi servicii", anunţă Poliţia Capitalei.
Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.
Percheziții simultane în România și Marea Britanie
În data de 18 mai, polițiștii anunțau alte percheziții în țară și în străinătate.
"La data de 18.05.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcția de Combatere a Criminalității Organizate - Serviciul de Combatere a Grupurilor de Criminalitate Organizată au efectuat un număr de 10 de percheziții domiciliare, pe raza municipiului București și a județelor Ilfov, Brăila și Giurgiu, la domiciliile unor persoane suspectate de comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism, spălare a banilor, act sexual cu un minor, pornografie infantilă, tentativă la coruperea sexuală a minorilor, fals informatic, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.
Simultan, pe teritoriul Marii Britanii, au fost efectuate 6 percheziții domiciliare și audieri de persoane privind activitatea aceluiași grup infracțional, în baza unui acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă încheiat prin intermediul EUROJUST cu autoritățile judiciare britanice". Citește mai departe>>
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News