Percheziții la AJOFM Botoșani. Kovesi a intrat pe fir
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Deaconescu
WhatsApp
Sursa: Freepik
Sursa: Freepik
O acțiune de amploare a avut loc în dimineața zilei de joi, 18 aprilie 2024, la sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani. Instituția a fost luată cu asalt de către anchetatori și mascați, iar directorul său, Anca Apăvăloaie, a primit ordinul de percheziție încă de la primele ore ale dimineții.

Acțiunea este coordonată de către Parchetul European, iar scopul acesteia este investigarea unor posibile afaceri ilicite legate de fondurile destinate șomerilor. Se bănuiește că anumiți agenți economici ar fi beneficiat de subvenții din bugetul de stat și din fonduri europene, prin intermediul AJOFM Botoșani, în perioada 2018-2021.

Conform primelor informații, ancheta vizează plăți efectuate în cadrul unor convenții cu agenții economici pentru angajarea unor categorii specifice de șomeri. Printre aceste categorii se numără persoanele de peste 45 de ani, părinții unici susținători de familii monoparentale, șomerii greu angajabili și tinerii din anumite categorii defavorizate. Aceste persoane trebuiau angajate pentru o perioadă de minimum 18 luni, iar angajatorul primea lunar o subvenție de 2250 de lei din partea statului.

În această cauză ar exista suspiciuni că nu au fost îndeplinite toate condițiile prevăzute de lege pentru a încheia o convenție cu AJOFM și mai ales pentru a primi subvenția. Ancheta vizează clarificarea acestor aspecte și identificarea eventualelor nereguli sau abuzuri în acordarea și gestionarea fondurilor destinate integrării profesionale a șomerilor.

Perchezițiile efectuate la sediul AJOFM Botoșani sunt parte a unei investigații complexe și îndelungate, care urmărește să aducă la lumină eventuale ilegalități și să asigure corectitudinea și transparența în gestionarea fondurilor publice destinate sprijinirii celor aflați în căutarea unui loc de muncă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel