Percheziţii în şase judeţe. Vizată, o grupare de falsificatori de bani şi documente de identitate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Crimă Organizată desfăşoară, marţi dimineaţa, 29 de percheziţii în şase judeţe, fiind vizată o grupare infracţională care falsifica bancnote, dar şi documente de identitate, permise de conducere şi contracte de vânzare-cumpărare.

Astfel, sunt în desfăşurare 24 de percheziţii în judeţul Braşov şi câte una în Bacău, Mehedinţi, Dolj, Iaşi şi Gorj. Membrii grupării vizate de anchetă sunt suspectaţi de falsificare şi punere în circulaţie de bancnote false româneşti şi străine, fals în înscrisuri oficiale şi sub semnătură privată, uz de fals şi înşelăciune.

Din datele strânse de anchetatori reiese că, iniţial, gruparea formată din O. C, A.B,  C.P.V.  şi G. M. s-a ocupat cu falsificarea şi punerea în circulaţie de monedă românească şi valută.

Prin extinderea cercetărilor, a reieşit că O.C. ar fi falsificat, prin utilizarea unui număr de 377 de identităţi fictive, acte de identificare - cărţi de identitate şi permise de conducere şi contracte de vânzare-cumpărare sau de închiriere. Documentele false au fost folosite  pentru inducerea în eroare a operatorilor de telefonie mobilă şi a reprezentanţilor de vânzări în vederea achiziţionării de pachete de servicii incluzând telefoane de lux.

Totodată, O.C. este acuzat şi de confecţionarea de acte de identificare false - cărţi de identitate şi permise de conducere - pentru 22 de persoane date în urmărire generală sau împotriva cărora au fost emise mandate europene de arestare ori aflate în curs de cercetare penală sau având documentele reţinute sau suspendate de autorităţi. Procurorii susţin că O.C. ştia situaţia celor cărora le-a obţinut documente, ceea ce a îngreunat depistarea acestora sau urmărirea penală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel