Percheziții în România și Marea Britanie. Un tânăr de 20 de ani și un bărbat de 45 de ani, acuzați de furt. Într-un caz ar fi găsit averea de sub... gresie - FOTO
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Sunt imagini de la perchezițiile în contextul acuzațiilor de furt. 

”La data de 8 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, în colaborare cu polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Criminalistic - I.P.J. Mehedinți, Poliției Orașului Vînju Mare și polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și Serviciului Criminalistic din cadrul inspectoratelor de poliție județene Gorj și Prahova, au pus în executare opt mandate de percheziţie, la domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Totodată, au fost puse în executare două mandate de aducere, doi bărbați de 20, respectiv 45 de ani fiind reținuți pentru 24 de ore și urmând să fie prezentați Judecătoriei Drobeta-Turnu Severin, cu propunere de arestare preventivă.

Din cercetări a reieșit că, în luna septembrie a anului 2023, persoane necunoscute ar fi pătruns prin efracție în locuința unei persoane vătămate, unde ar fi dizlocat mai multe plăci ceramice ale podelei, sub care se afla un locaș special amenajat în vederea depozitării de valori și ar fi sustras sume de bani, valută și bijuterii, valoarea totală a prejudiciului fiind de aproximativ 140.000 de euro.

De asemenea, ieri, 8 mai, în baza cererii de asistență judiciară internațională în materie penală a Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta- Turnu Severin, având ca obiect efectuarea unor percheziții domiciliare pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, precum și audierea unor persoane care au dobândit calitatea de suspecți, (aceștia aflându-se pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii), trei polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale - I.P.J. Mehedinți și Biroului de Investigații Criminale –Poliția Municipiului Drobeta-Turnu Severin, au participat la efectuarea a 3 percheziții domiciliare în localitățile Preston și Bolton. 

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției de Investigații Criminale, Direcției Operațiuni Speciale și Biroului de Analiză a Informațiilor Mehedinți și de sprijinul luptătorilor din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale Mehedinți, Gorj și Prahova.

Cercetările sunt continuate, sub îndrumarea și supravegherea prim procurorului adjunct din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta-Turnu Severin, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat” anunță DIICOT. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel