Data publicării:

Percheziții în Constanța, la șefi din domeniul construcțiilor. Livrau beton de o calitate inferioară

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @travelarium
FOTO: Freepik @travelarium

Şapte percheziţii domiciliare au fost efectuate de polițiști, într-un dosar penal de înşelăciune cu un prejudiciu de 2 milioane de lei.

Şapte percheziţii domiciliare au fost efectuate de poliţişti la patru persoane fizice, care fac parte din conducerea unei firme ce deţine o staţie de betoane, transmite Agerpres. Percheziții au fost efectuate şi la alte două persoane, juridice, într-un dosar penal de înşelăciune cu un prejudiciu de 2 milioane de lei, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

Potrivit sursei citate, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Constanţa, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au efectuat şapte percheziţii la domiciliile a patru persoane fizice şi două persoane juridice.

Ce acuzații li se aduc



Acestea sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de proiectarea, verificarea, expertizarea, realizarea unei construcţii ori executarea de modificări ale acesteia fără respectarea reglementărilor tehnice privind stabilitatea şi rezistenţa, dacă în acest fel este pusă în pericol viaţa sau integritatea corporală a uneia sau mai multor persoane, înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

"Cele patru persoane, care ar face parte din conducerea unei societăţi comerciale, ar fi comercializat şi livrat, unei alte societăţi comerciale, beton fabricat în staţia de betoane proprie de o calitate inferioară, prezentând împrejurarea nereală că produsul este de o calitate superioară. În vederea inducerii în eroare a persoanei vătămate, ar fi întocmit documente însoţitoare false, respectiv facturi fiscale, avize de însoţire a mărfii, declaraţii de conformitate.

Livrau beton de o calitate inferioară 

Tot din cercetările efectuate în dosar a rezultat că organele de conducere ale aceleiaşi societăţi comerciale ar fi comercializat şi livrat, unui alt agent economic, beton fabricat în staţia de betoane proprie de o calitate inferioară. La rândul său, administratorul acestui agent economic ar fi comercializat şi livrat produsul respectiv unei persoane fizice, în baza unor documente falsificate, prezentând împrejurarea nereală că produsul este de o calitate superioară", se arată în comunicat.

În urma efectuării percheziţiilor, au fost ridicate înscrisuri cu valoare probatorie, cinci telefoane mobile, două laptopuri şi o unitate de calculator.

Prejudiciul creat este în valoare de 2.000.000 de lei. Cercetările în acest caz sunt continuate de poliţişti şi procurori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel